Det internationale område (DIO)

DIO - Blogs på nettet?

02. marts 2008 af onsight (Slettet)
Hej,
Jeg skal i denne uge aflevere DIO. Fag: Dansk og Engelsk

Jeg skriver om unges brug af blogs på nettet, så som Facebook. Min problemformulering se bl.a. sådan ud:

... der vil blive foretaget en analyse af unges brug af blogs, og den plads blogs har i dagligdagen.
... sammenligninger af nogle forskellige former for blogs.
... Analyse og vurdering af sproget der bruges.

Desværre har jeg lidt svært ved at finde nok brugbar materiale om dette emne. Derfor kunne det være en stor hjælp hvis nogle sad inde med materiale der passer til, eller evt. ved hvor det kan findes. Har kigget på nette og bib, men har som sagt svært ved at finde noget der rammer emnet godt nok.
Leder blandt andet efter diverse artikler, samt analyse og meninger fra "de kloge hoveder".

Håber der er nogen der kan hjælpe =)

Brugbart svar (2)

Svar #1
02. marts 2008 af djm (Slettet)

Har du forsøgt at søge på infomedia? Der kan du sikkert finde mange aktuelle artikler - snakken går bare hovedsageligt på kritikken af facebook mht "CIA's overvågninssite" osv. - og ikke så meget på sprogbruget kunne jeg forestille mig. Det er et forsøg værd, men umiddelbart så lyder det godt nok som et noget tyndt emne. Når du skal skrive en stor opgave, der i forvejen kræver meget, så vil det blive enort fustrerende for dig, hvis du ikke kan finde materiale nok. Noget helt andet er, at det let kan virke som "en sludder for en sladder", når der fx ikke er skrevet nogle lærebøger du kan benytte dig af. Hvis du havde valgt samfundsfag og dansk, tror jeg, at du ville kunne finde meget mere materiale, fordi du der kunne bruge forskellige teoretikere/sociologer, der beskæftiger sig med interaktion i det senmoderne samfund. Den danskfaglige kunne derefter bidrage med noget retorisk analyse af de unges sprogbrog - retorik kan du sagtens finde lærebøger omkring. Men jeg ved jo ikke, om du har valgt endeligt, for så er rådene jo ikke meget bevendt.

Brugbart svar (3)

Svar #2
03. marts 2008 af jacob LC (Slettet)

Jeg skrev SRP om web 2.0 og weblogs.

Svar #3
03. marts 2008 af onsight (Slettet)

#1
Ja emnet er endeligt valgt, og jeg ville også gerne have valgt Dansk - Samfundsfag, men samfundsfag er ikke muligt at vælge i DIO desværre.

Det jeg har mest svært ved at finde noget om er "de kloge hoveders" meninger/undersøgelser om alt det med blogs osv. (Arto, Facebook, Myspace). Der burde være en del materiale vedrørende dette, da det tit har været oppe og vende i diverse tv programmer.

Dette er netop et emne der skal ses fra flere vinkler, derfor skal jeg bruge så mange undersøgelser og meninger for at kunne danne en analyse ud fra. Mine lærer og jeg mente at det levede meget godt op til de faglige delmål i dansk.

Men jeg vil prøve at kigge på Infomedia =)


#2
Er det sådan jeg kan få dine kilder? :D

Skriv et svar til: DIO - Blogs på nettet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.