Generelt

JURA/Færdselsloven/Privatret

18. marts 2008 af Suub (Slettet)
Hej

Jeg fik fornyligt en bøde for at køre 12% forstærkt. Hul i det - det kan ske for den bedste.
Men målingen skete vha. en fartfælde, hvor der tages et billede af nummerplade og føren. Derudover står der i bøden at passagersædet vil blive sløret uanset om der sidder en eller ikke.
I mit tilfælde sidder der en - og er ikke blevet sløret. Rent hypotetisk kunne det jo have grusomme konsekvenser, hvis jeg nu var gift og skulle forkalre mig ud af den søde lyshåret pige ved siden af mig.

Derfor vil jeg høre, om nogen ved, hvorvidt det er en overtrædelse af en paragraf ang. privatliv eller lign.?

På forhånd tak

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2008 af Peden (Slettet)

Mon ikke det er en del af retsplejeloven? Det er et interessant spørgsmål, og så vidt jeg kender de basale retslige regler så falder en bøde, eller anden anmeldelse af et kriminelt forhold ikke til jorden fordi Politiet gør en fejl under efterforskningen.

Mit bud er at det maksimale du kunne få ud af en klage er en påtale til Politiet. Men det er afgjort interessant, hvad med at boge den på www.retsinfo.dk?

Svar #2
18. marts 2008 af Suub (Slettet)

Først - boge den på link? Hvordan og hvorledes gør jeg det?

Jeg har siddet og googlet lidt.. Og kommet frem til at §72 i Grundloven, slår fast, at politiet skal bruge dommerkendelse for at krænke privatlivet (Privatlivet som er slået fast i Menneskerettighederne). Men - til hver lov hører der jo også undtagelser - og i givetfald skulle der være 146 undtagelser til den lov. Så den er lidt tricky.

Plejer man ikke at se i film (jaah.. troværdighed?) at hvis der sker en procedurefejl under anholdelsen fx, at forbryderne bliver frifundet?..

Jeg ringede til kontoret for Færdsel hos Politiet - og det eneste hun kunne sige, var, at det er menneskeligt at fejle. Til det svarede jeg, at det jo så også var menneskeligt at fejle, ved at trykke lidt for hårdt på speederen. Det mente hun så man burde bøde for.. hmmm

Svar #3
18. marts 2008 af Suub (Slettet)

Okaj - forstår hvad du mener - men hvordan får jeg lagt spørgsmålet derind?

Svar #4
18. marts 2008 af Suub (Slettet)

HOV..

"og det eneste hun kunne sige, var, at det er menneskeligt at fejle" ---- altså at det var en fejl fra deres side. At de burde have sløret passagersædet!

Brugbart svar (2)

Svar #5
18. marts 2008 af Roman Garcia

Det er klart en overtrædelse af privatlivets fred, når man glemmer at overtegne passageren. Dog har denne overtrædelse formentlig ingen konsekvenser. Det er jo ikke som om, der er lidt et tab eller lignende.

Svar #6
18. marts 2008 af Suub (Slettet)

Snakker man ikke kun om "lidt et tab", når det er erstatningsloven?... (Jeg er bestemt ikke specialist - har kun haft erhvervsret i 3 måneder).

Men som sagt - RENT HYPOTETISK - kunne det have stor indflydelse på mit privatliv, og derved bør det vel have en konsekvens, eftersom det er en procedurefejl?.. eller er det bare mig der er stædig?

Brugbart svar (2)

Svar #7
18. marts 2008 af Peden (Slettet)

#6:
Procedurefejl giver kun bortfald af sigtelse i amerika(nske film), som jeg nævnte er jeg tæt ved 100% sikker på at det ikke gælder i Danmark.

Du er stædig, og med stor sandsynlighed for stædig, betal bøden, men gør først opmærksom på at din indtægt (hvis det altså passer) er under den grænse der giver rabat på bøder. Så slipper du da lidt nemmere om ved det.


Brugbart svar (2)

Svar #8
18. marts 2008 af Marcus (Slettet)

Der er som de andre siger intet at gøre.. Desuden kan Grl. § 72 sjældent påberåbes, da der nu findes mange måder at omgå kravet om retskendelse på.

Svar #9
18. marts 2008 af Suub (Slettet)

OK - så har vi det på plads.

Tak for hjælpen. (Og ja - har også tænkt mig at få nedsat bøden, da jeg er en fattig studerende! ;) )

God påske

Brugbart svar (2)

Svar #10
18. marts 2008 af Roman Garcia

Suub skrev:
"Snakker man ikke kun om "lidt et tab", når det er erstatningsloven"

Jo. Men jeg kan ikke se, hvordan du ellers vil påberåbe deres fejl. Din bøde vil jo ALRID bortfalde, blot fordi de har overtrådt en regel vedr. krænkelse af privatlivets fred. Krænkelsen har jo intet at gøre med, at du er kørt for stærkt. Derfor vil det efter min opfattelse kun være relevat at se på et eventuelt erstatningsansvar for krænkelsen, men da der ikke er lidt noget tab, vil dette heller ikke være relevant.

Derfor har jeg meget svært ved at se, hvad du kan bruge deres fejl til.


Skriv et svar til: JURA/Færdselsloven/Privatret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.