Matematik

potensudvikling

08. april 2008 af cloudo (Slettet)
Følgende to punkter ligger på grafen for en potensudvikling: A(2; 14.142) og
B(3; 25.981).
Find a og b og skriv ligningen.
L1 L2
2 14.142
3 25.981

Power Regression
regEQ(x) = 4,99979x^1,50005
a = 4,99 979
b = 1,50 005
r2 = 1.
r = 1.

Hvilken værdi har y når
x = 1
solve(y = 4,99 979 • 1^1.50005,y)
y = 4,99 979

x = 1.2
solve(y = 4,99 979 • 1.2^1.50005,y)
y = 6,57 245

x = 4
solve(y = 4,99 979 • 4^1.50005,y)
y = 40.0011

Hvilken værdi har x når
y = 3
solve(3 = 4,99 979 • x^1.50005,x)
x = 0,711 407

y = 5
solve(5 = 4,99 979 • x^1.50005,x)
x = 1,00003

y = 200
solve(200 = 4,99 979 • x^1.50005,x)
x = 11,6954

er det sådan man gøre, med potensudvikling? er det rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

1) Løses ved brug af to ligninger og to ubekendte. Hermed fås de eksakte værdier også.

2) Når du skal beregne en y-værdi for en given x-værdi, så lad være med at bruge solve, det er spild!

Ellers fint

Svar #2
08. april 2008 af cloudo (Slettet)

2) Når du skal beregne en y-værdi for en given x-værdi, så lad være med at bruge solve, det er spild!

Hvilken værdi har y når
x = 1
solve(y = 4,99 979 • 1^1.50005,y)
y = 4,99 979

x = 1.2
solve(y = 4,99 979 • 1.2^1.50005,y)
y = 6,57 245

x = 4
solve(y = 4,99 979 • 4^1.50005,y)
y = 40.0011

du mener dem her ikke?
btw hvad er r^2 og r? (dem man får ved regression), er det dem man bruger til at bestemme hvilken udvikling(lineær,eksponentiel,potens)?, hvis det er så hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

Jo, det er netop dem...(hvis man bruger solve, viser det en mangel på matematisk forståelse...)
hvis r^2 er tæt på en, er regression god. (men thi du kun benytter to punkter vil den naturligvis være 1)

Svar #4
08. april 2008 af cloudo (Slettet)

så man bruger den regression(lineær,eksponentiel,potens) hvor r^2 er tættest på 1, til at bestemme hvilken hvilken udviklingsmodel man skal bruge?

Skriv et svar til: potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.