Samfundsfag

Ulighed

09. april 2008 af HelleCæsar (Slettet)
Hej.

Jeg skriver en opgave i samf(A) - emnet er "Større ulighed?", hvor en af figurerne viser udviklingen i disponibel indkomst i 1983-2004, vist m. ginikoefficient.
Figuren viser, at i ca. 1996 begyndte uligheden at stige i DK, hvilket den gjorde indtil 98-99, hvorefter den stadig stiger, men ikke nær så kraftigt. Der er ikke nogen særlig stor ulighed i DK i forhold til andre lande når denne figur anskues, men det der undrer mig er, at uligheden i disponibel indkomst stiger netop under den socialdemokratiske regering? Burde det ikke netop være den anden vej? At den stadig stiger efter vi har fået en venstre-regering er mere forståeligt; det er det andet der undrer mig.

Håber en derude har noget klogt at sige :)
På forhånd tak for hjælpen,

Helle C.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Jeg har meget svært ved at tro, at lille Danmark (og de politikere, der måtte sidde til huse) kan have nogen som helst indflydelse på verdensøkonomien og dermed erhvervslivets behovsmønstre. Men det er så min mening.

TanteOda

Svar #2
10. april 2008 af HelleCæsar (Slettet)

#1
Det tror jeg heller ikke - men figuren viser kun uligheden i Danmark og hvordan denne har udviklet sig. Det i forhold til andre lande var min egen overvejelser, ikke noget der kan læses ud af figuren.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Lad mig indskyde; og dermed _Danmarks_ erhvervslivs behovsmønster.

Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.