Samfundsfag

Kommunisme

20. april 2008 af Glisa (Slettet)
Hej :)

Er kommunisme en ideologi? I dette tilfælde - hvad er dens hovedsynspunkter så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Slå det op på google der er masser af stof omkring kommunismen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af Niels_89 (Slettet)

Yde efter evne og nyde efter behov.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2008 af Vinæs (Slettet)

# 2 Der mener du vist socialismen;)

Kommunismen er en ideologi, men ikke kun.
Dens stamfædre er folk som Marx og Engells og den bære præg af både at være en ideologi, samtdigt med den indfører en ideologisk tankegang i en videnskabelig kontekst. Fx er det en kommunistisk tanke at det vi arbejder med er med til at give os ideér om hvem vi er, det kaldes materialisme.

Kommunismen bygger grundlæggende på en idé om at mennesket er et væsen der lærer af sine erfaringer og er fornuftigt, derfor vil det selv indse kommunismens goder efter det har været igennem nogle erkendelsesstadier. Det sidste erkendelsesstadie er kommunismen, hvor mennesket finder ud af at hvis man skal være fri, må man leve lige og uden noge ejer mere end andre. Det centrale for samfundet er at alt er under staten, altså er der ikke nogen privatsektor, og al produktion foretgaes dermed af staten. Nu ved jeg ikke hvad du skal bruge det til, men hvis det bare er til en enkelt blok samfundsfag så vil jeg foreslå dig at kigge i din grundbog. Den vil helt sikkert give en kort forklaring.
Hvis det skal uddybes mere så start med måske at kigge lidt på det danske parti som hedder "Kommunistisk Parti", herefter kan du låne bogen "Det Kommunistiske manifest", som giver godt indblik i den videnskabelige metode og filosofi der er inkorporeret i Kommunismen.



Skriv et svar til: Kommunisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.