Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Haster!!

27. april 2008 af NFC (Slettet)
Beregn, hvor meget salgsprisen kan nedsættes med i alternativ A, hvis indtjeningsbidraget skal være mindst lige så godt, som i år 2004. Det forudsættes her, at salget stiger med de 20%.

Kan simpelthen ikke regne ud hvad det er jeg skal regne ud? Nogen som gider hjælpe?? Har virkelig brug for en hurtig hjælp!

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2008 af emul0c

Hvis jeg har forstået det korrekt, så bliver der spurgt om, hvor meget de max kan nedsætte prisen med, for at de tjener ligeså meget som tidligere. Hvis dette er tilfældes, så er det ret simpelt.

Eksempel:

I 2004 sælger virksomheden 10.000 styk af vare M, til en pris på 100,- pr. styk. = en indtjening på 1.000.000,-
I 2005 stiger salget så med 20%, hvilket betyder af virksomheden afsætter 12.000 styk. Hvor meget skal prisen så være før end de rammer de 1.000.000,-
1.000.000 / 12.000 = 83,33 kr.

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2008 af Cas_sen (Slettet)

Så har du ikke forstået det korrekt, du regner omsætning og ikke indtjening :-)

Svar #3
28. april 2008 af NFC (Slettet)

Okay, super.. Tak for det:)
Ved du også hvad jeg gør hvis jeg ikke kender afsætningen i stk.?

Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2008 af emul0c

Cas_sen -> altså så tager du jo bare omsætningen og trækker de faste udgifter fra, så har du indtjeningsbidraget, men da vi ikke har fået opgivet at der overhoved er nogle faste omkostninger eller produktionsomkostninger, så må omsætningen = indtjeningsbidraget.

NFC -> Hvis du kender afsætningen i kroner og øre, så kan du jo bare bruge det istedet.

Svar #5
28. april 2008 af NFC (Slettet)

Jamen hvordan? Jeg syns aldrig jeg har set dette før?

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. april 2008 af Cas_sen (Slettet)

emul0c -> ja alt andet lige, og alt det der, men lur mig om NFC ikke kunne finde de informationer hvis hun dykkede lidt dybere ned i opgaven. Min erfaring siger mig at det er tilfældet, da ingen opgaver på HH ser sådan ud, med mindre det er en forvirret lærer der synes han er kreativ.

Brugbart svar (1)

Svar #7
29. april 2008 af emul0c

Cas_sen -> ja ja, men så længe vi ikke har fået dem opgivet, så må man jo antage at de ikke er tilstedet. Der må #0 jo så selv lige sætte det ind i "formlen".

NFC -> Hvis du ved hvor meget de har tjent før og du ved hvor meget hver enkelt koster, så kan du jo bare regne baglens og finde ud af, hvor mange styk de har solgt?

Skriv et svar til: Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.