Historie

2. Verdenskrig

13. maj 2008 af isabella12 (Slettet)
Hej

Hvad kunne Versailtraktatens betydning for 2. Verdenskrig være.

Kan det ikke være at Tyskland er blevet uretfærdigt behandlet under 2. Verdenskrig.
Hitler tør sige sin mening. Han kommer til magten.
Hans mål bliver at sætte Versailles-traktaten ud af kraft og dermed får hævn.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Det er en rigtig god iagttagelse. :) Men tror du mener at Tyskland er blevet uretfærdigt behandlet i mellemkrigstiden. Hvis du skriver det i en rapport har du en del historikere på din side...

Svar #2
13. maj 2008 af isabella12 (Slettet)

#1

Hov, Jeg mente at de var blevet retfærdigt behandlet under 1. Verdenskrig.
Derefter har Tyskland brug for en, som kan styre landet, hvilke bliver Hitler. Og hans mål er så at sætte Versailles-traktaten ud af kraft og få hævn.

Lyder det rigtigt?

Og kan der være andre forbindelser mellem Versaillestraktaten og 2. Verdenskrig

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af TanteOda (Slettet)

Det er nyt for mig at Hitler er blevet uretfærdigt behandlet, en mand der har været psykopat fra sin spæde start (født sådan formoder jeg), hvor han malede hagerkors og opbyggede et helt ukendt regime i ly af sin ukendthed. Læser elever, som lærerne påstår, fortsat de helt forkerte kilder? Der hvor man sætte spørgsmålstegn ved om jøderne overhovedet blev gasset!? GISP!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af CoSMoS

Det er en aldeles ikke-kontroversiel betragtning at tyskerne følte sig ydmyget og nedværdiget pga. Versailles-traktaten, og at det er en af de faktorer der kan forklare Anden Verdenkrigs udbrud - jeg forstår derfor ikke helt indlæg #3's ærinde eller bevæggrunde for at insinuere at OP skulle være påvirket af kilder af denne karakter.

Tyskland afstod landområder og blev idømt store krigsskadeerstatninger, og ikke mindst led den nationale stolthed et stort knæk - det formåede Hitler og hans Naziparti at udnytte og komme til magten, og forsøge at revanchere 1. verdenskrig og Versailles. Du er helt på rette spor. Nogle historikere har sågar lidt provokerende kaldt de to verdenskrige for "den anden europæiske 30-årskrig", forstået på den måde at de to krige egentlig er så sammenhængende og tæt forbundne at de bedst kan anskues som een og samme konflikt, afbrudt af en periode med våbentilstand.

Svar #5
14. maj 2008 af isabella12 (Slettet)

#4
Ok. Mange tak

#3
Jeg tror ikke helt du forstår mig. Jeg mener tyskerne er blevet uretfærdigt behandlet under 1. Verdenskrig, hvilke ender med Versaillestraktaten. Hvor de skal betale skadeserstatning og hvor de endda erklærede Tyskland som eneansvarlig for hele 1.verdenskrig.
Den eneste grund til at den nye tyske socialdemokratiske regering underskrev Versailles-traktaten,
var truslen om ententen ville besætte Tyskland hvis de modstillede sig kravene.
Hadet til selve traktaten gjorde også mange støttede det at man gik i mod traktaten.Adolf Hitler var en mand der sagde sin mening omkring traktaten, hvilke han ikke var glad for. Han fik samlet nationen som fulgte ham og fik vendt alt deres had had mod de allierede og
Versailles-traktaten.
Jeg mener på ingen måder at det Hitler gjorde var rigtigt.
Men det var sådan det foregik "tror jeg".



Skriv et svar til: 2. Verdenskrig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.