Almen studieforberedelse (AT)

At Religion i politik

16. maj 2008 af lunibucks (Slettet)
Hej. Jeg skal op i at på mandag og vil gerne have noget hjælp til hva jeg kan bruge af metoder. Jeg er oppe i religion og samfundsfag og skal se på fremtidens sammenstød såsom muhammedkrisen.
Generelt er det med vægt på islam vs kristendommen.

Håber meget på hjælp da jeg minium ska have 7 for at komme på videregående. :S

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2008 af klotte (Slettet)

Du skal vide hvad et sekulrært samfund er.
Og du kan debaterer om religiøse love står over politiske love eller omvendt.

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2008 af Irrelevant (Slettet)

Har du ikke skrevet dine metoder i din synopsis?

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2008 af ponystar (Slettet)

#1 Det har da ikke noget med metode at gøre?
Altså nu har jeg skrevet i historie og religion, men det er jo lidt det samme i det her tilfælde, og jeg har skrevet følgende (nu er det jo svært at sige, om vi overhovedet rammer hinandens synopser, men det kan være, at det er til lidt inspiration):

Historie: Metoderne i historiedelen har været overvejende samfundsvidenskabelige, men samtidigt været præget af historiefagets kildekritik samt analyserende tilgang til kildemateriale. Historiekilderne er udvalgt via omfattende søgning og læsning. Disse belyser derfor flere holdninger til samme sag, og repræsenterer både teorier samt subjektive opfattelser af en given sag, og jeg har derfor arbejdet med andres iagttagelser og oplevelser. Samfundsfagligt er altså teorier og forfatninger inddraget, videre er der brugt komparativ metode for at belyse de forskellige statslige udkom af forsøg på at forene islam og demokrati. Metode i samfundsvidenskab er et bindeled mellem teori og empiri, hvorfor der naturligvis er anvendt samfundsvidenskabelig empiri, netop i form af historiske samt religiøse kilder.

Religion: I religion, under humaniora, er metoderne overvejende hermeneutiske og endvidere, er der i forhold til de religiøse tekster anvendt kildekritik og en fænomenologiskmetodisk tilgang. En konstituerende metode er endvidere relevant for at forstå forskellene på fx islam og kristendommen, og dermed de forskellige udfordringer et henholdsvis kristen og islamisk land møder i forhold til demokratiet. En mytisk tilgang er relevant i forhold til forståelse af specielt kilde 5, ”Irans forfatning fra 1979”.

Skriv et svar til: At Religion i politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.