Spansk
4 fejl.
18. maj 2008 af
Kamelkalle (Slettet)
Jeg har i min tilbageleveret aflevering fået fire fejl, jeg er lidt usikker i. Håber i kan hjælpe mig til bedre forståelse (:
1. ¡Muy rico! - 'rico' er understreget.
* Hedder det 'ricó' istedet? Min ordbog siger godt nok begge dele. Så jeg ved ikke helt?
2. ¿Quieres más café? - 'más' er understreget
Lærene note: (der findes et særligt udtryk for “en anden” )
= Sætningen skulle være 'Vil De have mere kaffe?/ Vil De have en kop kaffe mere?'
* Jeg ved bare ikke, hvilket ord jeg skal bruge. Alt andet lyder for mig mærkeligt, men umildbart er 'orto' mit bedste bud. Hvad siger i?
3. Me relajaro. - 'relajaro' er understreget.
* Jeg gætter på, at det er bøjningen, som er forkert og at det istedet hedder 'relajado'. Hvad siger i?
4. En España se comer muy tarde. - comer er understreget
Lærens note: istedet skal et ord bruges for 'at spise aftensmad'
* jeg overvejede at skrive: 'En España se cenar muy tarde' istedet.
Håber i kan hjælpe mig (:
1. ¡Muy rico! - 'rico' er understreget.
* Hedder det 'ricó' istedet? Min ordbog siger godt nok begge dele. Så jeg ved ikke helt?
2. ¿Quieres más café? - 'más' er understreget
Lærene note: (der findes et særligt udtryk for “en anden” )
= Sætningen skulle være 'Vil De have mere kaffe?/ Vil De have en kop kaffe mere?'
* Jeg ved bare ikke, hvilket ord jeg skal bruge. Alt andet lyder for mig mærkeligt, men umildbart er 'orto' mit bedste bud. Hvad siger i?
3. Me relajaro. - 'relajaro' er understreget.
* Jeg gætter på, at det er bøjningen, som er forkert og at det istedet hedder 'relajado'. Hvad siger i?
4. En España se comer muy tarde. - comer er understreget
Lærens note: istedet skal et ord bruges for 'at spise aftensmad'
* jeg overvejede at skrive: 'En España se cenar muy tarde' istedet.
Håber i kan hjælpe mig (:
Svar #1
18. maj 2008 af Hoys (Slettet)
1. "Rico" er jo et adjektiv, som lægger sig til et substantiv. Hvis dit sit substantiv, altså det som er meget "rigt" er femininum skal det hedder "rica". Prøv at tjekke det.
3. Så vidt jeg ved hedder verbet "relajarse". Derfor skal det hedde "me relajo" i 1. person præsens indikativ.
4. Du har ikke bøjet verbet korrekt, og derudover, så ville det være mere præcist at bruge "cenar" frem for "comer". Det skal altså hedde: "En España se cena muy tarde."
(=
3. Så vidt jeg ved hedder verbet "relajarse". Derfor skal det hedde "me relajo" i 1. person præsens indikativ.
4. Du har ikke bøjet verbet korrekt, og derudover, så ville det være mere præcist at bruge "cenar" frem for "comer". Det skal altså hedde: "En España se cena muy tarde."
(=
Svar #2
18. maj 2008 af Kamelkalle (Slettet)
Tak for din besvarelse Hoys (: !
1. her henvises til spørgsmålet: Hvordan er kødet? svaret er så: vældig dejligt (godt). Så hvad ord skal man bruge her?
3. Okay (: Så det hedder ikke Yo me relajo? hvis pron skal med? eller er det irellevant?
4. okay (: tak!
Du ved ikke noget ang. 2?
1. her henvises til spørgsmålet: Hvordan er kødet? svaret er så: vældig dejligt (godt). Så hvad ord skal man bruge her?
3. Okay (: Så det hedder ikke Yo me relajo? hvis pron skal med? eller er det irellevant?
4. okay (: tak!
Du ved ikke noget ang. 2?
Svar #3
18. maj 2008 af Hoys (Slettet)
1. Det hedder også "La carne", så det kommer til at hedde "Muy rica".
2. Narj, desværre. Jeg ved ikke, hvilket standardsvar, det er hun leder efter.
3. Du skal ikke have pronominet med. Det er overflødigt. Bare "me relajo".
4. De nada. (:
2. Narj, desværre. Jeg ved ikke, hvilket standardsvar, det er hun leder efter.
3. Du skal ikke have pronominet med. Det er overflødigt. Bare "me relajo".
4. De nada. (:
Skriv et svar til: 4 fejl.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
