Studievejledning

1,08-reglen???

20. maj 2008 af sofiepigen2
Hej alle:)

- tænker om der er nogen der ved, om man stadig kan gange sit snit med 1,08 hvis man dropper ud fra 3.g og tager resten af de eksamener, man mangler som enkeltfag eller selvstuderende, hvis man stadig begynder på en videregående uddannelse inden for de 2år efter sidste eksamen?

- Har hørt noget om, at det kun er hvis man max er 3år om at få sin studentereksamen, man kan benytte sig af reglen?

Kan det virkelig være rigtigt???

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af blackduck

#0

Hvis du bliver selvstuderende er du vel også kun 3 år om at få din studentereksamen?

Svar #2
20. maj 2008 af sofiepigen2

men hvis man først tager de manglende eksamener til næste år som selvstuderende eller på enkeltfags-hold? så giver det jo 4 år i alt fra første til sidste eksamen.. og kan man så stadig gange med 1,08 ligesom hvis man havde været de almindelige 3år om at aflsutte sin stx?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2008 af delfi-weee

Forhøjelse af gennemsnit ved tidlig studiestart - Bonus 1,08
Fra og med optagelsen 2009 gives der bonus til ansøgere, som søger senest to år efter afslutningen af den adgangsgivende eksamen. For at få bonus i 2009, skal man altså have afsluttet sin gymnasiale eksamen i 2007 eller 2008. Ansøgere, der har afsluttet eksamen i 2006 eller tidligere, kan ikke opnå denne bonus - medmindre man er omfattet af muligheden for at få perioden på 2 år forlænget (se nedenunder).

Ansøgere med en eksamen fra 2006 eller tidligere, som ønsker at søge ind på adgangsbegrænsede uddannelser, anbefales derfor at søge i 2008, således at de ikke skal konkurrere med hovedparten af ansøgerne i 2009 og senere, som opnår 1,08 bonus.

Konsekvensen af denne bonus-ordning er, at chancen for at blive optaget på adgangsbegrænsede uddannelser forringes, hvis man holder mere end 2 års pause mellem den adgangsgivende eksamen og påbegyndelsen af den videregående uddannelse.

Bonus består i, at eksamensbevisets karaktergennemsnit ganges med 1,08, når gennemsnittet lægges til grund ved optagelsen. Korrektion af gennemsnittet sker i den nye 7-trins karakterskala.

Karaktergennemsnit efter 13-skalaen omsættes først til 7-trins skalaen før udregning af korrigeret gennemsnit.


Svar #4
20. maj 2008 af sofiepigen2

Mange tak for den gode forklaring:)

Men så har det vel ikke nogen betydning om man er 3 eller 4 år om at tage alle de fag der hører til en stx? altså hvis man dropper ud i 3.g og så tager enkeltfag næste år på det man mangler og får overført merit i de fag man har afsluttet.. således at der på eksamensbeviset står karakterer fra 06, 07, 08 og 09? Tæller de 2 år så ikke bare først fra 09, så man bare senest skal optages 2011?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2008 af eksamenshaj (Slettet)

Du kan godt benytte dig af tidlig studiestart - Bonus 1,08, hvis du afslutter din fulde gymnasiale uddannelse via enkeltfag.

Men du kan ikke benytte dig af bonus A, for ekstra højniveaufag.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2008 af karinahv

Alt det der bonus.. er det noget som dem der modtager ansøgningen selv ganger op eller hvordan.. jeg tænker på jeg får jo mit eksamensbevis nu her.. skal man så hente et nyt når man søget ind i 2009 eller ganger de det op der hvor du sender det hen?

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. juni 2008 af [email protected]

bonus på 1,03 eller 1,06 for de ekstra A-fag ganger dit gymnasielle uddannelsessted op før de laver dit eksamensbevis. Bonus på 1,08 ganger dit videregående uddannelsessted op, hvis du starter inden for de 2 år efter din studentereksamen fra og med 2009.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2008 af blackduck

#6

På dit eksamensbevis står dit egentlige gennemsnit uden bonusordninger.

Derudover står et "korrigeret gennemsnit" som er inklusiv A-niveau fag. Det med start inden 2 år kan af gode grunde ikke rigtig skrives på beviset, hvorfor det bare er noget der sker formelt når du ansøger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2008 af muratt (Slettet)

Det virker ikke som om alle i denne debattråd er klar over det, men den bonus tjener jo ikke nogen. Det er på ingen måde en fordel. Alle andre fra de gældende årgange får jo også ganget deres gennemsnit, hvilket sætter adgangskvotienten op for alle parter. Bonusordningen har kun et formål: At få folk til at gå i gang med deres videregående uddannelse med det samme. Søger du IKKE videre indenfor de to år, hvor du kan få bonus, så konkurrerer du mod ansøgere, som har søgt rettidigt og fået bonus, hvilket placerer dig dårligere.

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2008 af Inspirator (Slettet)

Det betyder i praksis, at man skal vente med at gå i gang med den gymnasiale uddannelse, og afslutte den efter eventuelle sabbatår.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2008 af Nitsche (Slettet)

Well den gavner dem der ikke har fået et specielt højt gennemsnit i form af at de derved får i hvert fald en bedre chance for at kunne nå det gennemsnit det evt. skal være oppe på for at komme ind på en ønsket uddannelse.. O_o

Men hvor finder man information om alt det med bonuskarakterer osv? for har ikke lige været i stand til at finde det nogle stedert :S


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2008 af allan_sim

#11.

Det gør den jo så kun, hvis vedkommende kæmper med ansøgere, der ikke har søgt inden for to år.

Reglerne kan findes på ug.dk:

http://www.ug.dk/min%20baggrund.aspx?article_id=univ-gymeksamensjust


Skriv et svar til: 1,08-reglen???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.