Almen studieforberedelse (AT)

Stress eller lykkepiller?

22. maj 2008 af ninnajensen (Slettet)
hej jeg skal lave AT opgave til årsprøve og skal finde en fremtidsvison eller forudsigelse, jeg har dog svært ved hvordan jeg lige skal gribe det an, vil gerne skrive om enten stress eller noget omkring lykkepiller, hvordan finder jeg en indgangsvinkel til dette med hensyn til forudsigelse eller vision?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

du skal da bare vælge noget, der interesserer dig. begynd at skriv om stres og bland befolkningens brug af lykkepiller ind i det (med statistiske undersøgelser = samfundsfag). Lærerne er rimelig ligeglade, om dit emne siger noget om fremtidsversioner og forudsigelser.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2008 af Najap (Slettet)

Du kan måske tage fat i debatterne om at der er flere og flere mennesker i Danmark der får konstateret stress. Der er flere fagfolk der er kommet med deres syn på hvad dette kan udarte sig til. Disse udtalelser kan du f.eks. holde op mod hinanden og diskutere. På den måde kommer du hen til en forudsigelse eller fremtidsvision. Dvs. at om ca 10 år vil der måske være så og så mange flere der har stress, og dette finder du frem til ved at se tilbage på de sidste 10 års statistikker om stressramte. Og dette kan du sige på baggrund af bla bla bla... Du kan i opgaven komme ind på hvorfor man får stress, hvorfor flere får det nu (end for nogle år tilbage), og hvad der sker med kroppen når man får stress. Skriver du i samfundsfag kan du komme ind på hvad det betyder med så mange stressramte, rent samfundsøkononomisk. Og for at føre den videre til dit andet interessante emne, kan du komme ind på hvad stress i det lange løb kan medføre. Det kan nemlig medføre en del sygdomme blandt andet i hjerte og kredsløb, men kan også udløse depressioner. Og der er mange der ikke kan klare disse depressioner uden at komme på lykkepiller... Der er masser af muligheder!
Held og lykke!

Svar #3
22. maj 2008 af ninnajensen (Slettet)

årh tusind tak jeg er allerede mere med nu!

Skriv et svar til: Stress eller lykkepiller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.