Almen studieforberedelse (AT)
Patos, etos, logos
24. maj 2008 af
Pingstin (Slettet)
Jeg er lidt i tvivl om disse 3 begreber. Til min AT eksamen skal jeg analysere to artikler hvor den ene er for fosterdiagnostik og den anden er imod.
Den der er for taler af hensyn til samfundet, familien, barnet selv.. Hvilken ville det være af de tre begreber?
Den anden indhenter både ekspert, en person med egen erfaring og forbund, hvilke af de tre begreber ville man sætte på den?
Håber nogen kan hjælpe :)
Den der er for taler af hensyn til samfundet, familien, barnet selv.. Hvilken ville det være af de tre begreber?
Den anden indhenter både ekspert, en person med egen erfaring og forbund, hvilke af de tre begreber ville man sætte på den?
Håber nogen kan hjælpe :)
Svar #1
25. maj 2008 af Irrelevant (Slettet)
Patos handler om at tale til følelserne, så det vil jeg klart mene, at den første artikel er, idet familien osv inddrages. Kommer selvfølgelig an på sammenhængen?
Den næste er handler vist mere om etos og logos, idet etos oftest vil bruges i form af en autoritet (her en ekspert) og nogle logiske argumenter som logos (her ekspertens viden). Det var det, jeg umiddelbart ville tænke, i hvert fald. :)
Den næste er handler vist mere om etos og logos, idet etos oftest vil bruges i form af en autoritet (her en ekspert) og nogle logiske argumenter som logos (her ekspertens viden). Det var det, jeg umiddelbart ville tænke, i hvert fald. :)
Svar #3
25. maj 2008 af Pingstin (Slettet)
super, også det jeg selv var noget frem til.. Mange mange tak for hjælpen, dejligt :)
Svar #4
25. maj 2008 af speedometer007 (Slettet)
Min egen lille huskeregel:
Patos=Patience=tålmodighed~følelser (Ja dene r lidt underlig men go)
Logos=logik=fornugt
Etos=etik=morale
Patos=Patience=tålmodighed~følelser (Ja dene r lidt underlig men go)
Logos=logik=fornugt
Etos=etik=morale
Skriv et svar til: Patos, etos, logos
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
