Eksamensforberedelse

Mat b - statistik eksamen

24. maj 2008 af Charls88 (Slettet)
Jeg skal mandag op i mundtlig matematik b og 2/15 spørgsmål er om statistik!

Ville høre om der var nogen af jer der ved hvordan man gør når man kommer op i statistik, altså hvordan man skal bruge tavlen, om man skal beregne noget eller om man blot skal stå og forklare en masse og så ellers tegne de forskellige diagrammer? Er virkelig på herrens mark og håber der er nogen som kan hjælpe.

Vores spørgsmål er;

Statistik og Sandsynlighed
-gør rede for begreberne population og stikprøve
-gør rede for binomialfordelingen, med udgangspunkt i rapport om statistik. (kun 3 afleverede denne)

Statistik og Sandsynlighed
-gør rede for statistisk beskrivelse af et grupperet observationssæt, med udgangspunkt i rapporten.
-du skal komme ind på normalfordelingen.

Hvis nogen kunne komme med en slags oversigt eller disposition over hvordan sådan en eksamen kunne se ud ville jeg blive SÅ glad!

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Du trækker et emne med tilhørende underspørgsmål. Forbredelses tid.
Ved eksamen skal nu sandsynligvis redegøre / bevise for( det som du har skrevet). Tavlen bruges med garanti - matematik er et skrivefag - kan ikke komme uden at skrive tal og ligninger.

Du kan lave nogle (skitse grafer) ex over den kumulerede frekvens. Redegør for ex kvartilsæt udfra grafen. Du kan fortælle hvad kvartilsættene fortæller om observationerne.

Mere?

Svar #2
25. maj 2008 af Charls88 (Slettet)

Tusind tak for svar.

Men er det så indenfor normalfordelingen eller? Jeg har fået kæmpet mig egennem det første spørgsmål og lavet oplægget til dette men det andet spørgsmål er jeg stadig rimelig blank over. :S

Statistisk beskrivelse af et grupperet observationssæt, er det sådan noget med alle de forskellige begreber som pindediagram, hyppighed, histogram, kvartílsæt, frekvens, kumuleret frekvens og sumkurve eller??

Brugbart svar (2)

Svar #3
26. maj 2008 af dofi89 (Slettet)

Jeg var op i matematik sidste år. Trak nu heldigvis ikke selv statistik, men jeg undrede mig også meget over det. For det der sikkert forvirre dig er, at til forskel fra de andre så er der ikke direkte beviser derpå. Du skal derfor lave eksempler... Husk tilbage til, hvordan din lærer forklarede dig de forskellige begreber, for det er det du skal gøre... Sandsynligheden for, at du alligevel når kun det udtrukkede spørgsmål er ret lille. Så husk at forbered dig til mere, end det forventede - Så der ikke kommer overraskelser fra cencor eller lærers side.

Skriv et svar til: Mat b - statistik eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.