Almen studieforberedelse (AT)

Fakultet = Idræt = ?

01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)
Hvilken fakultet hører faget idræt under? Er det den naturvidenskabelige, humanistiske eller den samfundsfundsfaglige?

På forhånd mange tak,
Liv1988

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2008 af mikeh (Slettet)

naturvidenskabelig

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Teorien på idræt er tværfaglig og indeholder både naturvidenskabelige og humanistisk-samfundsvidenskabelige teorier.

De naturvidenskabelige gymnasiefag på det almengymnasiale område udgøres i mat/fys-gruppen af datalogi, fysik, kemi, matematik og i bio/geo-gruppen af biologi, geografi og idræt.

Særligt bemærkes, at kandidater i samfundsfag regnes som humanistiske kandidater, og kandidater i idræt regnes som naturvidenskabelige kandidater.
http://pub.uvm.dk/1999/humnatkand/3.htm

Svar #3
01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#1) Det tror jeg nemlig ikke - for mit andet fag er biologi og det kan jo ikke passe, at jeg kan skrive AT inden for 1 fakultet?!

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2008 af FlotteDotte (Slettet)

Kommer an på hvordan du bruger idrætten. ´Hvis det er teorien bag er det nv, men hvis du udfører den, vil jeg også sige, at den er hum

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

#3)
De naturvidenskabelige fag falder i to grupper:

Mat/fys-gruppen: Datalogi, fysik, kemi, biokemi, matematik, statistik, aktuarvidenskab mv.

Bio/geo-gruppen: Biologi, geografi, geologi og idræt mv.

Svar #6
01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#4) I min synopsis skrev jeg: "Biologi som hører under det naturvidenskabelige fakultet, vil jeg blandt an¬det bruge til at finde ud af, hvilke bivirkninger doping kan have. Idræt som hører under den naturvidenska¬be¬li¬ge, humanistiske såvel som den samfundsvidenskabelige fakultet vil jeg blandt andet bruge til at finde ud af, hvor¬dan doping kan forbedre idrætsudøvernes præsentationer."

.. Og nu er jeg bare fuldstændig ude på herrens mark :S

Brugbart svar (1)

Svar #7
01. juni 2008 af mikeh (Slettet)

ja okay.. det så rigtigt, at det hører ikke kun ind under naturvidenskabelig.. men det kommer jo vel an på hvad du arbejder med? hvis det f.eks. er doping og du vil se på nogle forsøg der er lavet med doping er det nv.


Svar #8
01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#5) Ahh nice!
Kunne du eventuelt fortælle mig, hvilke "teorier" jeg så skal stå og tale om til eksamen? Er det bare sådan noget med, hvordan doping virker i kroppen, bivirkninger.. bla bla bla...?

Svar #9
01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#7) Okay.. hvad skal jeg så "se på" for at det bliver humanistisk eller samfundsvidenskabeligt?

Brugbart svar (1)

Svar #10
01. juni 2008 af Occulta (Slettet)

Hvis du ser på, hvad det gør ved sporten i sig selv samt publikums syn på sporten, har du bevæget dig over i det humanistiske/samfundsvidenskabelige område.

Der findes fx statistikker, der viser, at danskernes interesse for cykelsport er dalet i takt med øget brug (eller øget OPDAGET brug) af doping.

Svar #11
01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#10) Kanon fedt! Tusind tak for dit svar - det rykker for vildt.. Hehe :) Ved du eventuelt, hvor jeg kan få fat på nogle statestikker? Er det mon min ven google jeg skal have fat på?

Brugbart svar (1)

Svar #12
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

man kan vel altid finde noget nyttigt mht. statistikker på statistikbanken
http://www.statistikbanken.dk/statbank5a/default.asp?w=1280

Svar #13
01. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#12) Fedest! nu kan jeg endelig kommer videre - jeg var gået total i stå :)

Tusind tak for hjælpen alle sammen - glad for at i vil bruge lidt tid på mig :)

Skriv et svar til: Fakultet = Idræt = ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.