Religion
Sammenligninger - Kristendom, Islam og Buddhsime
09. juni 2008 af
M-M-A (Slettet)
Hej.
Håber nogle kan hjælpe.
Jeg skal til eksamen imorgen.
Nogle der kan give nogle eksempler på hvordan man kan sammenligne Islam - Buddhisme og Kristendom?
på forhånd tak
Håber nogle kan hjælpe.
Jeg skal til eksamen imorgen.
Nogle der kan give nogle eksempler på hvordan man kan sammenligne Islam - Buddhisme og Kristendom?
på forhånd tak
Svar #1
09. juni 2008 af Occulta (Slettet)
Det vil være oplagt at sammenligne grundlæggerne: Buddha, Jesus og Muhammed.
Du kan også sammenligne ritualer (overgangsritualer eller andre typer) - og deres frelseslære. Hvor kristendom og islam minder om hinanden (lineær tidsopfattelse, Gud som dommer, himmel/helvede forude), skiller buddhismen sig ud med sin cirkulære opfattelse og manglende dommer.
Du kan også sammenligne ritualer (overgangsritualer eller andre typer) - og deres frelseslære. Hvor kristendom og islam minder om hinanden (lineær tidsopfattelse, Gud som dommer, himmel/helvede forude), skiller buddhismen sig ud med sin cirkulære opfattelse og manglende dommer.
Svar #3
13. juni 2008 af mía (Slettet)
Du skal ikke sammenligne Jesus og Muhammed. Jesus kan sammenlignes med Koranen. Gud viser sig på jorden igennem Jesus, Allah viser sig på jorden igennem koranen..
Svar #4
13. juni 2008 af Beki (Slettet)
Kristendom/Islam:
treenigheden/ en gud
Jesus rolle: guds søn/ gud har ikke nogen søn = jesus profet
Adam og Eva ( i bibelen fremstilles det som om, at Eva er skyld i syndefaldet.. I modsætning til koranan, hvor de begge er skyldige)
Buddisme er anderledes fra de monoteistiske religioner. så der er det måske nemmere at kigge på forskelle...
Men en lighed kunne være noget med næstekærlighed, man skal være god = nirvana, karma osv.
Noget med sjælen..
treenigheden/ en gud
Jesus rolle: guds søn/ gud har ikke nogen søn = jesus profet
Adam og Eva ( i bibelen fremstilles det som om, at Eva er skyld i syndefaldet.. I modsætning til koranan, hvor de begge er skyldige)
Buddisme er anderledes fra de monoteistiske religioner. så der er det måske nemmere at kigge på forskelle...
Men en lighed kunne være noget med næstekærlighed, man skal være god = nirvana, karma osv.
Noget med sjælen..
Skriv et svar til: Sammenligninger - Kristendom, Islam og Buddhsime
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
