Religion

nirvana=livshjulet

14. juni 2008 af studentpigen (Slettet)
hej

vil lige høre, er livshjulet kaldes det samme som nirvana, men bare nirvana på buddisme. hvad bruger man nirvana til?

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2008 af Niels_89 (Slettet)

Ligger nirvana ikke uden for livshjulet? Altså at man skal undslippe livshjulet for at nå nirvana? Eller er jeg forkert på den?

Svar #2
14. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

hvad er det rigtig, jeg troede ellers det er det samme. og at livshjulet er noget godt


håber nogen fortæller det

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Når man opnår nirvana, træder man ud af livshjulet.

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Gud
Det evige liv
Nirvana

..er ting vi mennesker ikke kan definere i ord. Hertil rækker vores sprog ikke.

Svar #5
14. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

altså hvad er nivana så? oghvad er så livshjulet? for nu forstår jeg det ikke, er mega forvirret

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

I livshjulet lever alle vi levende væsener: Mennesker, dyr, guder, halvguder og spøgelser (forskellige verdener). Kun i menneskeverdenen kan man arbejde med sit sind, og derfor er det kun som menneske man kan opnå den rette erkendelse, der fører til, at man kan træde ud af livshjulet. Opnåelsen af nirvana.

Svar #7
15. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

ok for der står i min noter at, livshjulet fører til sindsro, intuition, fuldopvågnen og nirvana. kan det passe eller er det nirvana der gør?



Brugbart svar (1)

Svar #8
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Jeg mener, at du skal bryde ud af livhjulet, før du kan opnå nirvana.

Svar #9
15. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

ok men hvad er så nirvana

Brugbart svar (1)

Svar #10
15. juni 2008 af ellehcim (Slettet)

For at "opnå" Nirvana SKAL man bryde ud af livshjulet. I gyldendals religionsleksikon står der følgende:
Nirvana: Den buddhistiske frelseforestilling. Bag begrebet ligger billedet af en lampe eller flamme der slukkes eller blæses ud, dvs. at livet - og dermed lidelsen, begærets illusion og genfødslernes hjul - brydes, ses som forgængeligt. Denne indsigt nås gennem meditation her i livet af en arhat, og endegyldigt i døden. Nirvanas uforgængelighed kan kun skildres gennem paradokser: Nirvana er både væren og ikke-væren, "udødelig død". I den mere folkelige mahayana-buddhisme får nirvana dog lokalitets- og paradis-præg, fx i de japanske Rene Land-retninger.

Håber det var forståeligt :P

Brugbart svar (1)

Svar #11
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#10 Det er ganske forståeligt.

Brugbart svar (1)

Svar #12
15. juni 2008 af 7240173 (Slettet)

Hej

Livhjulet, der også hedder Samsara, er noget andet end nirvana. Nirvana er enten "øjeblikke tilstande", som man opnår gennem meditation, eller den "afsluttende" tilstand man opnår, når man kommer ud af livshjulet/samsara.

Håber at det kunne være en lille hjælp:-)

Brugbart svar (1)

Svar #13
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Samsara=genfødsel

Dermed kun indirekte lig med livshjulet.

Brugbart svar (1)

Svar #14
17. juni 2008 af flyvekys (Slettet)

Livshjulet (Samsara) er det genfødselsmønster man genfødes i, hvis man ikke har god nok karma til at komme i Nirvana. Nirvana er ligesom paradis hvor der ikke er nogen materiel verden. Buddhisterne mener at livet er en lidelse og vil derfor ikke genfødes. Du kan sammenligne samsara med jorden og nirvana med himlen.

Brugbart svar (1)

Svar #15
09. juni 2009 af taminami (Slettet)

 Altså efter den buddhistiske tro lever de i en cirkulær tidsopfattelse, altså livet har ingen start og ingen ende, der er ingen verdenstilstand der er evig. Verden er hele tiden i forandring. Men er der så nogen der kan give et svar på hvad der sker med de mennesker der opnår nirvana??? Hvis det jo er at ingen "verden" er evig..

På forhånd tak :o) 


Skriv et svar til: nirvana=livshjulet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.