Religion
Krd! - Paulus - Lov/evangelium
17. juni 2008 af
Indy-Pindy (Slettet)
Åh hjælp, mennesker.
Nogen der kan fortælle mig noget om:
Paulus rolle og betydning for kristendommen.
og
Lov overfor evangelium / gerningsretfærdighed overfor trosretfærdighed.
Please? :s
Nogen der kan fortælle mig noget om:
Paulus rolle og betydning for kristendommen.
og
Lov overfor evangelium / gerningsretfærdighed overfor trosretfærdighed.
Please? :s
Svar #1
17. juni 2008 af Occulta (Slettet)
De to spørgsmål, du stiller, er faktisk det samme spørgsmål :-)
Det var netop trosretfærdigheden over for gerningsretfærdigheden, der kendetegnede Paulus. Han var så at sige kristendommens første teolog.
Læs mere her: http://www.kristendom.dk/artikel/266894:Troens-hovedpersoner--Paulus--ca--10-67
Det var netop trosretfærdigheden over for gerningsretfærdigheden, der kendetegnede Paulus. Han var så at sige kristendommens første teolog.
Læs mere her: http://www.kristendom.dk/artikel/266894:Troens-hovedpersoner--Paulus--ca--10-67
Svar #2
17. juni 2008 af Amoore (Slettet)
"Gerningsretfærdighed overfor trosretfærdighed"
Altså som det ligger i ordene: retfærdig af gerninger VS. retfærdig af tro.
Man bliver frelst ved at tro på Jesus som Guds søn, og Jesus har alene taget dine synder væk og frelst dig, fordi at ingen anden kunne gøre det.
Og netop fordi ingen anden kunne gøre det, har han gjort det, og du kan ikke gøre fra eller til hans gerning ved dine handlinger. Derfor må du bare tro - og ved tro bliver du retfærdig. Og med helt andre ord: Du bliver frelst af tro, ikke af gerninger
Eksempelvis at følge en gammel dame over vejen frelser dig ikke, men du kan godt være frelst ved at tro på Jesus og alligevel IKKE følge hende over vejen!
Men i Jakobs brev læser vi noget interessant, nemlig at når man så tror, skal der følge gerninger EFTER. Derfor var der faktisk tvivl om hvorvidt man skulle tage Jakobs brev med i Bibelen. ;)
Kan du se rækkefølgen?
Tro = frelse -> Gerninger pga. af troen
og ikke
Gerninger = frelse
Altså siger Jakobs brev at når vi så er frelst (af tro) skal vi alligevel følge damen over vejen, fordi vi netop tror... Bare et lille sidespring ;)
Jeg håber ikke det er for indviklet, og at jeg tager alt for meget fejl ;)
vh André
Altså som det ligger i ordene: retfærdig af gerninger VS. retfærdig af tro.
Man bliver frelst ved at tro på Jesus som Guds søn, og Jesus har alene taget dine synder væk og frelst dig, fordi at ingen anden kunne gøre det.
Og netop fordi ingen anden kunne gøre det, har han gjort det, og du kan ikke gøre fra eller til hans gerning ved dine handlinger. Derfor må du bare tro - og ved tro bliver du retfærdig. Og med helt andre ord: Du bliver frelst af tro, ikke af gerninger
Eksempelvis at følge en gammel dame over vejen frelser dig ikke, men du kan godt være frelst ved at tro på Jesus og alligevel IKKE følge hende over vejen!
Men i Jakobs brev læser vi noget interessant, nemlig at når man så tror, skal der følge gerninger EFTER. Derfor var der faktisk tvivl om hvorvidt man skulle tage Jakobs brev med i Bibelen. ;)
Kan du se rækkefølgen?
Tro = frelse -> Gerninger pga. af troen
og ikke
Gerninger = frelse
Altså siger Jakobs brev at når vi så er frelst (af tro) skal vi alligevel følge damen over vejen, fordi vi netop tror... Bare et lille sidespring ;)
Jeg håber ikke det er for indviklet, og at jeg tager alt for meget fejl ;)
vh André
Svar #3
18. juni 2008 af Indy-Pindy (Slettet)
Åh, hvor er i kloge :D
Mange takker!
- Og jo, det giver mening :) thx ++!
Mange takker!
- Og jo, det giver mening :) thx ++!
Skriv et svar til: Krd! - Paulus - Lov/evangelium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
