Samfundsfag
Hvad mener han?
20. juni 2008 af
Jens Holger Jensen (Slettet)
Til et af mine spørgsmål til eksamen skal jeg kommentere en politikers udtalelse om værnepligten bør afskaffes og forsvaret i stedet skal være 100 pct. professionelt. Han er uenig og svarer:
"I det omfang vi overhovedet skal have en hær er det vigtigt, at hæren er folkeligt forankret. Det sikrer territorialforsvar frem for krigen på den anden side af jorden. Det skaber folkelig modstand mod disse krige."
Jeg forstår bare ikke hvad han mener med: "Det sikrer territorialforsvar frem for krigen på den anden side af jorden"?
"I det omfang vi overhovedet skal have en hær er det vigtigt, at hæren er folkeligt forankret. Det sikrer territorialforsvar frem for krigen på den anden side af jorden. Det skaber folkelig modstand mod disse krige."
Jeg forstår bare ikke hvad han mener med: "Det sikrer territorialforsvar frem for krigen på den anden side af jorden"?
Svar #1
20. juni 2008 af BigEyes (Slettet)
Jeg ville tro at det betyder, at man forsvare sit hjemland, fremfor at gå i krig med Irak fx.
Svar #2
20. juni 2008 af klotte (Slettet)
hvordan skulle en værnepligt med rekruttering af folk der ikke gider være et værn imod modstand og en sikring af hjemlandet.....
Det er over min fatteevne...hvem siger det ?
Det er over min fatteevne...hvem siger det ?
Svar #6
20. juni 2008 af SomeOneMore (Slettet)
Det Rune mener er, at hvis vi havde et professionelt forsvar, fremfor værnepligtig optagelse af den almindelige dansker, mister forsvaret den "folkelige" interesse i at forsvare sit hjemland, som du og jeg som almindelige dansker har, og i stedet begynder at tænke aggressivt, egoistisk og går i krig frem for forsvar.
Territorialforsvar = forsvar af Danmarks territorium = indenfor de danske grænser.
Territorialforsvar = forsvar af Danmarks territorium = indenfor de danske grænser.
Skriv et svar til: Hvad mener han?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
