Religion

messias=jesus?

20. juni 2008 af anna85 (Slettet)
hej


vil lige høre altså, er jesus ikke det samme person som messias. elller betyder det noget ordet messias?

tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2008 af 89_19 (Slettet)

Ordet messias betyder "frelseren". Ifølge de kristne er det en og samme person. Sidst i det Gamle testamente forudsiger man at en konge/frelser fra Davids slægt, som bliver født i betlehem, vil samle Isreal igen "det udvalgte folk".
der er to former for Messias:
1) Den lidende: Jesus lider på Korset
2) Den sejrende: Genopstandelsen
En messias er kort sagt en religiøs frelserfigur

Brugbart svar (1)

Svar #2
20. juni 2008 af Occulta (Slettet)

http://leksikon.religion.dk/Messias

Svar #3
21. juni 2008 af anna85 (Slettet)

hvem er endlig jahve og johannes er en eskatoligisk prædikant. hvad betyder eskatologisk?

Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juni 2008 af Niels_89 (Slettet)

Eskatologi = Dommens dag. Den yderste dag. Altså hvad der sker når verden går under. (For eksempel i kristendommen vil paradiset blive genskabt på jorden. Kun Gud ved hvornår)

Hvis Johannes er en eskatologisk prædikant prædiker han om hvad der sker når Gud genskaber paradis på jorden og de levende og døde skal dømmes.

Jahve = Gud.

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. juni 2008 af Jalokin1 (Slettet)

Jahve betyder Jeg er/ søg evt. på det på www.bibelen.dk, der kan du læse hvorfra navnet Jahve kommer..

De kristne mener at Jesus er Messias, men jøderne stadig venter på ham..

Kristus er det græske ord for messias..

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. juni 2008 af JohnDDoe (Slettet)

Det skal også lige siges at. Messias betyder "Den Salvede". Altså jødernes konge.

Personligt har jeg ikke forstået den der med at jesus som messias skulle være efterkommer af David? What? :)

Brugbart svar (1)

Svar #7
06. juli 2008 af Jalokin1 (Slettet)

I Gt havde man en tradition med at man blev salvet til konge..
Derfor er det den salvede, fordi messias jo er den konge der kommer og frelser..

Skriv et svar til: messias=jesus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.