Samfundsfag

24 t. EKSAMEN - demo, retssystem og menneskerettigheder

23. juni 2008 af naret (Slettet)
Hej alle
Har trukket demokrati, retssystem og menneskerettigheder. Handler om terrorpakken, hvor nogen mener at den krænker privatlivet og retsstaten ved at man begynder at overvåge folk mere.
Nogen som har forslag til, hvad jeg skal huske at have med i dette emne? Og hvad man evt. kunne perspektivere til?
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

En idé til perspektivering kunne være de to tunesere i Aarhus, der sammen med en dansk statsborger planlagde at myrde Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Tuneserne er nu udvist rent administrativt - men endnu ikke ude af landet - uden at deres sag har været prøvet ved domstolene.

Der har været megen polemik om dette i pressen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2008 af JelloZ (Slettet)

Der er flere muligheder. Det kunne have hjulpet, hvis du havde en mere nøjagtig beskrivelse af din opgave.

- George Orwell's: "1984" der beskriver et dystopisk overvågningssamfund, stærkt inspireret af det kommunistiske styre under særligt Stalin. Bogen er god, fordi den bygger på Orwells frygt for et fremtidigt overvågningssamfund. Den er skrevet i 1949, altså i slutningen af 2. verdenskrig. Bogen bygger udelukkende på Orwells egne oplevelser, som f.eks. Gestapo under 2. Verdenskrig samt den spanske borgerkrig, som Orwell deltog i. (For at inddrage dette, skal du have styr på kommunismen og formentlig også den spanske borgerkrig)

- Per Stig Møller har nogle markante holdninger til det moderne overvågningssystem. Eftersom han er politiker, er han væsentlig at inddrage.

- Knivstikkeriet på strøget, hvor en ung knægt bliver stukket ned som led i tyveriet af hans hue. Gerningsmændende blev fanget på videoovervågningskameraer. (En historie der er for overvågning).


Jeg er desværre selv i gang med at forberede mig til min samfundsfagseksamen i morgen, så mere bliver det ikke til. Der er nogle forslag du kan bruge. Husk at lægge stor vægt på dine metoder!!! (Jeg mener personligt det er dét eksaminator og censor lægger vægt på til eksamen i samfundsfag)..

Held og lykke

Skriv et svar til: 24 t. EKSAMEN - demo, retssystem og menneskerettigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.