Religion

kreationisme?

24. juni 2008 af anna85 (Slettet)
hej

hvad ér kreationisme og ID, er helt lost

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2008 af JuMMe^ (Slettet)

Kreationisme = gud har skabt menneske

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juni 2008 af JuMMe^ (Slettet)

*menneskene.

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2008 af JuMMe^ (Slettet)

Det er så i opposition til darwinismen.

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

ID = Intelligent Design

Kreationister er kristne fundamentalister (tager Bibelens ord bogstaveligt). De tror, at verden - herunder mennesket - blev skabt præcis som det står i det gamle testamente. Bevægelsen er opstået i USA.

ID er deres forståelse af / svar på udviklingslæren.

Og det vil de have, at der bliver undervist i i skolen.
Ikke bare i religionstimerne, men også i naturfagene!

Læs mere i artiklen
"Darwinisme, kreationisme og Intelligent Design" / af Hans Henrik Hjermitslev. - 13 sider : illustreret. - Århus: Steno-instituttet på Århus Universitet, 2007. - Onlinetilgængelig på:
http://www.emu.dk/sem/fag/dan/dokumenter/kurser/HHH_darwin.doc

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juni 2008 af Bruchernavn (Slettet)

Kreationisme er ikke kun at Gud har skabt menneskene, det kan andre kristne også mene, uden at de er kreationister. Kreationister skiller sig fra ved at hævde at skabelsesberetningen skal tages fuldstændigt bogstaveligt, mens andre kristne mere regner den for en slags prædiken, som beskriver syndefaldet og forholdet mellem Gud og menneske. Kreationister hævder desuden, at jorden er ca 5000 år gammel, og at der ikke har fandtes dinosauruser og neanderthalere, og de stiller sig dermed i opposition til videnskaben. Kreationisterne er altså fundementalister.
Intelligent Design er en teori hos mennesker, som anerkender videnskaben, men som stadig ser det muligt at der kan være en gud eller en intelligent kraft bag verdens skabelse, de er ikke nødvendigvis tilhængere af en bestemt religion, men de mener at udviklingslæren har huller, men at den virker logisk, hvis der står en skaber bag.

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2008 af Bruchernavn (Slettet)

Okay, forresten, ID-folk og kreationister er begge kristne, men de har to forskellige vinkler. ID = Videnskab + Gud. Bibelen tages ikke bogstaveligt. Kreationister = anerkender INGEN videnskaber, der på nogen måde er på kant med Bibelen, som tages bogstaveligt

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. oktober 2008 af Saf (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=444086


Skriv et svar til: kreationisme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.