Studievejledning

ungdomsuddanelse

26. juni 2008 af 215 (Slettet)
hey

er lige blevet færdig med min FSA og har fået 8,16 i gennemsnit. jeg er ikke så stolt over min karekter selvom det er det højeste jeg nogen sinde har fået. jeg i den tvivl om at det var det rigtige at vælge Gymnasiet istedet for HTX ???

jeg har valgt linjen MAT A, Fys B, Kem c

jeg ville gerne på uni efter Gym men ved bare ikke hvad det kræver og er heller ikke sikker om jeg kan klare det. derfor er mit spg. hvilken ungdomsuddannelse synes i er lettest, HTX Gym. ?

Svar #1
26. juni 2008 af 215 (Slettet)

* hvilken ungdomsuddannelse synes i er lettest, HTX eller Gym. ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2008 af mikeh (Slettet)

det kommer jo an på hvad du er til? er du mest naturvidenskabelig så er HTx noget for dig..

hvis du derimod er til en blanding så sys jeg du skal være gym.

men ja hvis du nu vælger den studieretning er du sikker på at ddu kan komme ind alle steder? for næsten alle "gode" udd. idag kræver i
de fag der du har skrevet på de niveauer.. men du skal sselv finde ud af hvad du vil og hvad du er til:D

held og lykke med det...

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2008 af Scherz (Slettet)

Vi, som er gymnasieelever, kan jo ikke vurdere, om HTX er sværere eller ej – og omvendt. Men dit gennemsnit er fint, og hvis du kan holde det på gymnasiet (det gør heller ikke noget, at du falder – et snit på 2 eller over er jo tilstrækkeligt til at bestå), vil du ikke have nogen problemer med at komme ind på universitetet (udover hvis der kræves et bestemt snit, men mange uddannelser kræver blot, at man har visse fag, som skal være beståede).

Svar #4
26. juni 2008 af 215 (Slettet)

altså jeg har fået 12 i både mat og samfundfag så vil jeg så være en Gymnasie eller hva?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juni 2008 af badooo (Slettet)

Du kan ikke bedømme det på, hvad du har fået i folkeskolen. Fagene ændrer sig fuldstændigt, når du kommer op på en ungdomsuddannelse :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juni 2008 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Du har skrevet at du vil vælge en naturvidenskablig linje, og du gerne vil på universitetet efter HTX/gym. Du bør vælge den af de to uddannelser der har den bedste fagkombination ift. det du vil bagefter. Vil du læse til ingeniør er HTX at fortrække, men er det gymnasielærer med fransk engelsk som sidefag er det gymnasiet.


For du valgt forkert betyder det ikke så meget da begge uddannelser giver adgang til videregående uddannelser, de du skal være opmærksom på er, niveauerne i de specifikke adgangskrav fx i matematik, fysik, kemi osv.

De naturvidenskabelige fag kan have en stor lektiemængde og en sværhedsgrad som vil påvirke ens gennemsnit (afhængig af evner og flid), så det er selvfølgelig en fordel at vælge den uddannelse som giver én mulighed for det højeste gennemsnit og så kan man altid suplere bagefter.

Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

#0.
Vælg det sted der er dit hjem nærmest! Hvad enten du vælger stx eller htx så kan de begge højst sandsynlig tilbyde dig studieretningen Mat A, Fys B, Kem B/C (Obs! Kemi B er obligatorisk på htx).

Du skal nok regne med, at htx bliver rimeligt hårdt - der er mange større afleveringer (<25 sider). Med egne øjne har jeg set, at når nogle efterhånden kommer et par rapporter bagud ser de sig nødt til droppe ud. Htx har en høj frafaldsprocent (*).

Af vigtige ting at have in mente er, at htx er mindre socialt end htx (dvs. færre fester og flere computerparties). Det skyldes højst sandsynligt "manglen" på piger ved htx (**). Ved htx er humanistiske fag så som oldtidskundskab og historie skiftet ud med tekniskvidenskabelige fag så som IT og teknologi. (Dansk A og samfundsfag C er dog obligatorisk ved begge uddannelser.)

(*) Ifølge Undervisningsministeret fuldfører 83.8 % af de optagne stx-elever, 79.3 % af de optagne hhx-elever og 71.1 % af de optagne htx-elever (2005-tal). Kilde: http://www.uddannelsesstatistik.dk/pls/www_ndb/ndb?z_action=tabel&z_rapportid=97222009
(**) Ifølge Undervisningsministeriet er kun 23 % piger ved htx mod 63 % ved stx (2005-tal). Kilde: http://www.uddannelsesstatistik.dk/pls/www_ndb/ndb

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

#7.
Typo: "25 sider".

Svar #9
27. juni 2008 af 215 (Slettet)

som du siger Zeta, var det en af grundene til at jeg ikke valgter HTX. Gad ikke være sammen med ''computernørder''. jeg syntes selv at jeg er god til Fys,Kem,Rel,Sam,Mat og tysk ( ikke et fag jeg elsker men ligger godt i det)

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

#9
Nu er det sådan at "computernørderne" holder sig for sig selv ;)

På mit Gymnasium ("HTX" Sønderborg aka Teknisk Gymnasium Sønderborg) er vi kendt for at holde flest fester af de 4 gymnasier i byen (vi har vores egen café). Der er mindst ligeså mange festaber som der er computernørder.

Så jeg vil ikke sige at HTX er mindre socialt. Hvis jeg skal være rigtig led, vil jeg sige at HTX ikke er så klikkeagtig som jeg hører fra dem der går på STX, at det er.

For mig at se, skal man ikke vælge HTX fra på grundlag af de rygter om det sociale liv eller mangel på samme der påståes at være der.

Valget mellem HTX og STX står på fagene og måden der undervises på. Er du til naturvidenskab, matematik, teknik, teknologi så er HTX vejen frem, da "unødvendige" fag som fx religion, idræt, oldtidskundskab. På HTX er der også langt mere gruppearbejde og tværfagligt projektarbejde end på STX, og vi er ofte i laboratoriet eller alle andre steder end klasseværeslset.

Vil du noget mere "klassisk", er det almene STX vejen frem. Jeg går der ganskevist ikke, men efter hvad jeg hører fra dem der går der, er det mere a la "Folkeskolen 2". Bredere fagdækning naturligvis; knap så målrettet som HTX - også på de såkaldte* "naturvidenskabelige linjer".

--
*De obligatoriske niveauer på de naturvidenskabelige fag er højere end på STX. Selv den kommunikationstekniske linje på HTX har samme B-niveau i fysik, matematik og kemi som en nogle af de naturvidenskabelige linjer på STX har.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

Og ja, jeg er en nationalistisk Teknisk Gymnasieelev ;)

Svar #12
30. juni 2008 af 215 (Slettet)

hmm...

jeg gerne fortsætte med at have religion og andre sproglige fag ( da jeg gerne blive bedre til det)

gør det egenlig en forskel???+


hvad kan jeg opnå ved HTX som jeg ikke kan ved STX og omvendt ?

Svar #13
30. juni 2008 af 215 (Slettet)

en anden grund til at jeg valgt STX´, var fordi HTX var formeget It-baseret. jeg ville gerne have et større overblik over hvilke jobs jeg kunne vælge i fremtiden..

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. juli 2008 af DennisDeH (Slettet)

#12
Du har også dansk A på HTX, så det sproglige er ingen forskel - vi lærer det samme danskfaglige (tidsperioder, grammatik, analyse mv.). Desuden har vi en række kommunikationsfag, som svarer til "Mediefag" og "Billedkunst" på STX.

Ved at tage en HTX, kan du komme ind på alle naturvidenskabelige uddannelser på universiteterne, ligesom du kan ved STX's naturvidenskabelige linjer. Tager du en STX skal du ikke bruge ekstra valgfagspoint som på HTX for at kvalificere dig til de humanistiske uddannelser på universisterne.

HTX er IT-baseret på den måde at computerne bruges i undervisningen. Vi bruger matematikprogrammer, 3D programmer (hvis man gider), noter mv., ligesom en del på STX er begyndt på. Du kan dog sagtens klare dig uden en bærbar her, det er der faktisk et par stykker der gør i min klasse ;)

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. juli 2008 af –Zeta– (Slettet)

Sikke dog "objektiv" du er DennisDeH. En loyal htx-studerende... Har htx overhovedet ingen negative sider? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. juli 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

Hehe, kommer aldrig over, de indlæg han skrev, dengang jeg spurgte ang. hvordan det vil blive på en ungdomsuddannelse. Men erkender gerne, at han er en rigtig nationalistisk teknisk gymnasielev. (:

Mht. #0, så er det ret svært at vurdere, hvad der er nemmest. Grundet forskellige holdninger. Du siger selv, du er til flere fagområder, så monstro STX ikke er det rette valg? Hvis ikke, har du jo et halvt år, hvori du kan nå at skifte mening. Held og lykke.(:

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. juli 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

monstro STX er det rette valg*

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juli 2008 af DennisDeH (Slettet)

#15
Hver so sine grise ;)
HTX er lige så perfekt som DP er Elitemenneske - hvad man så får ud af det! :)

Og jo HTX har da sine dårlige sider.. Et eller andet sted kunne huen vel godt have været pænere (andet logo end bare "HTX"). Ellers tror jeg ikke der er andet ;).

Men nej, jeg er nok ikke den mest objektive her. Det er også irrelevant, for det er de fleste STX elever som Sherward og Daniel TA kan heller ikke øjene for andet end deres eget valg. Fighting fire with fire ;).

Desuden har jeg flere gange erkendt at STX er udemærket til humanistisk pladder, men til naturvidenskabeligt, er HTX at foretrække.

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. juli 2008 af DennisDeH (Slettet)

Jeg har virkeligt hørt meget negativt fra mine venner over at jeg valgte HTX ;)

Med det samme blev jeg endnu engang stemplet som nørd (vandt prisen for "Årets Nørd 2007" på min gamle folkeskole ;)^^ ), hvilket jeg dog ikke selv synes jeg fortjener. Jeg kender mange som bare tog STX for "hvad skal jeg ellers lave?".

I mine øjne er mange af dem der "ser ned" på HTX'ere blot mennesker der ikke har sat sig ind i hvad HTX er, og hvordan det har ændret sig siden det blev fremlagt som en eksperimentiel uddannelse i 1982.

Meget har jo ændret sig siden, glemmer de fleste nok ofte når snakke falder på HTX.

HTX er moderne
HHX er moderne
STX er klassisk

Brugbart svar (0)

Svar #20
01. juli 2008 af DennisDeH (Slettet)

Mine damer og herrer!

Jeg trækker mig tilbage og sover.
Min hjerne kan ikke leve af koffein længere idag.

Godnat folkens.

Skriv et svar til: ungdomsuddanelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.