Studievalg og videregående studie
Forskellene på de økonomiske uddannelser?
01. juli 2008 af
Mik91 (Slettet)
Hej,
Jeg har kigget meget på de økonomiske uddannelser, men syntes det er lidt sværdt at gennemskue hvad forskellene er på dem.. Jeg ville derfor hører om der er nogen, som kan fortælle lidt om forskelle, ulemmper og fordele ved følgende økonomiske uddannelser:
Økonomi (cand.polit/oecon)
Matematik-økonomi (cand.scient.oecon)
Erhvervsøkonomi (cand.merc + titelbetegnelse)
Håber i vil hjælpe :)
Jeg har kigget meget på de økonomiske uddannelser, men syntes det er lidt sværdt at gennemskue hvad forskellene er på dem.. Jeg ville derfor hører om der er nogen, som kan fortælle lidt om forskelle, ulemmper og fordele ved følgende økonomiske uddannelser:
Økonomi (cand.polit/oecon)
Matematik-økonomi (cand.scient.oecon)
Erhvervsøkonomi (cand.merc + titelbetegnelse)
Håber i vil hjælpe :)
Svar #1
01. juli 2008 af Jerslev
#0: Prøv at søge ind på www.ug.dk og find de forskellige uddannelser. Der står nok lidt om dem til at starte med. :)
- - -
mvh
Jerslev
Svar #2
01. juli 2008 af Mik91 (Slettet)
Ja der har jeg været inde og kigge ;) men kunne godt tænke mig at høre fra nogen som har et mere direkte kendskab til uddannelserne :D
Altså hvilke kompetancer uddanelserne giver og hvilke arbejdsområder de hendvender sig til? -Samt sværdhedsgraden (Hvis man på nogen måde kan sige dette)
Indtil videre har jeg bare det indtryk at forskellene er:
Økonomi = den med mest vægt på samfundfag.
Matematik-økonomi = mindre samfundsfag, mere matematik. ( hvilke fordele og ulemper giver dette?
Erhvervsøkonomi = blidere mht matematik og samfundsfag, men til gengæld ekstra fag som afsætning, marketing og dets ligende. ( Hvis uddanelsen, som jeg antager er mindre "dyb" teoretisk, hvilke begrænsniger vil dette så give? Og hvilke fordele giver de erhvervsøkonomiske fag i arbejdslivet?
Heh jeg ved godt det er en masse spørgsmål, men håber i vil hjælpe mig med at styr på det :D Så hvis i har nogen viden om uddannelserne så bare skriv ;)
Altså hvilke kompetancer uddanelserne giver og hvilke arbejdsområder de hendvender sig til? -Samt sværdhedsgraden (Hvis man på nogen måde kan sige dette)
Indtil videre har jeg bare det indtryk at forskellene er:
Økonomi = den med mest vægt på samfundfag.
Matematik-økonomi = mindre samfundsfag, mere matematik. ( hvilke fordele og ulemper giver dette?
Erhvervsøkonomi = blidere mht matematik og samfundsfag, men til gengæld ekstra fag som afsætning, marketing og dets ligende. ( Hvis uddanelsen, som jeg antager er mindre "dyb" teoretisk, hvilke begrænsniger vil dette så give? Og hvilke fordele giver de erhvervsøkonomiske fag i arbejdslivet?
Heh jeg ved godt det er en masse spørgsmål, men håber i vil hjælpe mig med at styr på det :D Så hvis i har nogen viden om uddannelserne så bare skriv ;)
Svar #3
01. juli 2008 af bathory (Slettet)
En bestået bachelorgrad i HA(Erhversøkonomi) giver adgang til cand.oecon og cand.merc.
Skriv et svar til: Forskellene på de økonomiske uddannelser?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.