Andre fag
Dum-idiot- parabel
28. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
En andengradsparabel med forskrift y=axi2+15, kan da kun have toppunkt i (x;y)=(0;15) uanset a-værdi ikke?!? Jeg skal finde a-værdien når punkt (X;Y)=(-40;10) ligger på den. Jeg får det til
10=a(-40)i2+15
-5=a(-40)i2
-5/1600=a
-0,003125=a
-Men i følge min Ti-83, har parabel y=-0,003125xi2+15 toppunkt et bittelille stykke til højre for y-aksen. -Hvad er der galt?
10=a(-40)i2+15
-5=a(-40)i2
-5/1600=a
-0,003125=a
-Men i følge min Ti-83, har parabel y=-0,003125xi2+15 toppunkt et bittelille stykke til højre for y-aksen. -Hvad er der galt?
Svar #1
28. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Du må bestemt have lavet en fejl på lommeregneren. Jeg har prøvet forsøget efter og toppunktet ligger præcis på y-aksen.
Desuden kender vi jo formlen for 1. koordinaten for toppunket (x-værdien for toppunktet) -b/2a og her kan vi jo i formlen se at uanset hvad skal toppunktet ligge i (0,y) da b=0. Tælleren er jo 0 og derfor vil det altid give 0.
Desuden kender vi jo formlen for 1. koordinaten for toppunket (x-værdien for toppunktet) -b/2a og her kan vi jo i formlen se at uanset hvad skal toppunktet ligge i (0,y) da b=0. Tælleren er jo 0 og derfor vil det altid give 0.
Svar #2
29. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg kan altså godt arbejde videre med mine tal så? men jeg fatter altså ikke at mit toppunkt så ligger forkert når jeg tegner grafen, og søger maksimomspunkt. -Men tak, så kan jeg da blive færdig.
Knus Anne M.
Knus Anne M.
Skriv et svar til: Dum-idiot- parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
