Kommentarer til Studieportalen.dk

mobning på studieporalen

29. juli 2008 af peter lind
Der er desværre nogle brugere af portalen, som benytter den til at håne og nedgøre andre brugere. Studieportalen sletter disse indlæg; men spørgsmålet er om det er nok. Jeg kan i hvert fald ikke se, at de just er en fordel for portalen.
Jeg har for et stykke tid siden fået en henvendelse fra en, som ikke en gang vil lægge et resultat ud på en fildelingsservice af angst for at klassekammeraterne skulle se det. Vedkommende vil næsten helt sikkert ikke komme med indlæg på denne portal, når man risikerer de svar, som nogen kommer med.
De fleste, der er blevet udsat for sådan en hån har, så vidt jeg kunne se, kunne klare mosten; men det er altså næppe alle der kan det.
Dem der mobber burde iøvrigt tænke på at det siger mere om dem selv end om deres offer.
Problemet har været voksende i den sidste tid, og jeg synes, portalen burde gøre noget ved det, ellers bliver det bare værre.

Brugbart svar (4)

Svar #1
29. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg er helt enig. Det er virkelig slemt og trist at folk kan synke så lavt, at de mobber, mens de sidder trygt bag deres skærm! Diskussionen har været taget op flere gange før, hvor det har toppet. Det store spørgsmål er bare: Hvad skal der gøres? Slette brugerne? De opretter bare en ny og fortsætter.

Brugbart svar (6)

Svar #2
29. juli 2008 af Zalam (Slettet)

#1

Ip ban er løsningen, det fungere på alle de forummer jeg ellers er på, første gang måske 1-2 ugers karantæne fra siden, anden gang - farvel polle og permanent ban!

Brugbart svar (3)

Svar #3
29. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 Fantastisk. Få det indført, og så er vi fri for al det pjat. Det er trods alt en STUDIEportal, ikke en mobbeportal eller andet barnligt.

Brugbart svar (3)

Svar #4
29. juli 2008 af Marcus (Slettet)

#2 Ja det har jeg også tænkt på, og undret mig over det endnu ikke er indført af SP teamet? Men helt klart en super løsning på problemet.

Brugbart svar (3)

Svar #5
29. juli 2008 af Zalam (Slettet)

#4

Ja man undres, men en ting som moderatorer ville også være en fin ting, der kunne tage noget af det værste off-topic, spam osv.

Brugbart svar (5)

Svar #6
29. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

Hvem er de, som mobber andre herinde?

Brugbart svar (3)

Svar #7
29. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#6 DP har været slem til det. Math-freak++ har også skræmt en del væk.

Brugbart svar (2)

Svar #8
29. juli 2008 af Zalam (Slettet)

#6

Har du ikke selv været ude for at blive kaldt "luder" i "sabbatår" tråden?

Eller en Jacobjensen, som har snakket om at se dine "solbrune lår" ?

Måske betragter du det ikke som mobning, men det vel heller ikke en tone som hører til herinde - synes du?

Brugbart svar (4)

Svar #9
30. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

#8 Det hører selvfølgelig ingen steder hjemme. Det gør ondt at blive kaldt for sådan nogen ting.. især math-freak har været hård mod mig..

Brugbart svar (2)

Svar #10
30. juli 2008 af piper (Slettet)

IP-ban vil helt klart gøre det sværere for mobberne, men det er ingen perfekt løsning. Af flere grunde.

Jeg foreslår også at Studieportalen rekrutterer moderatorer med 'ansvar' for at rydde op i indlæg og svar. Der er tilsyneladende brug for ydeligere assistance, og det vil også blive noget, som vi alle kommer til at nyde godt af. Det bliver der vel særligt brug for dette, når uddannelsesinstitutionerne for alvor kommer i gang.

Brugbart svar (2)

Svar #11
30. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hmm, måske er der blevet mobbet så meget, fordi der ikke har været så meget andet at lave. Synes ikke det var så slemt, da der var undervisning i skolerne og op til eksamen.

Brugbart svar (3)

Svar #12
30. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

#11 Det er nu ikke helt rigtigt. Fra starten af 2008 og til nu har der været en stigende tendens til, at nogle brugere har brugt de forskellige fora som deres egne små legepladser; mobning om I vil.

Siden er allerede forsynet med moderatorer. Dog mener jeg kun at have set samlet en 6-7 stykker, hvoraf størstedelen af disse tit aldrig er på.

Brugbart svar (2)

Svar #13
30. juli 2008 af Liv1988 (Slettet)

#12) Det er nu hellere ikke helt rigtigt det du siger ;) I bund og grund er det ikke kun "de forskelliges" skyld at SP nogle gange har udviklet sig til en legeplads - du har eksempelvis lige så meget skyld i det når du svarer dem tilbage. "Mobberne" holder jo ikke kæft, hvis man skælder ud og lignende. Derfor vil jeg mene, at "tilbage-mobberne" har lige så meget skyld i det.

Liv1988

Brugbart svar (3)

Svar #14
30. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

Det var helt rigtigt, hvad jeg skrev. Dit udsagn modstrider ikke mit. Men du har da ret i, at vores tilbagesvar er med til at give dem mere blod på tanden. Dog skal det lige medtages, at der tit har været en grund til, at jeg eller andre har svaret dem igen. I starten var det meget sjovt at svare dem, da det hele blot var små drillerier de etablerede brugere imellem, og det intet galt i. Det er blevet et problem nu, hvor ondskabsfulde kommentarer rettes mod (nye) brugere, som ikke har den fjerneste anelse om, at ballademagerne kun gør det for sjov. Her har jeg også svaret dem igen og tit fortalt, at den tilsvinede bruger ikke skal tage sig af de dumme kommentarer. Det har jeg følt nødvendigt.

Nu, hvor I taler om IP-banning og jeg ved ikke hvad, kunne det være interessant om moderatorerne har taget kontakt til de pågældene. De skulle alle forestille at være universitetsstuderende, og jeg vil derfor mene, at de burde være voksne nok til at indse, at det ikke kan fortsætte. Det ville klart være den bedste løsning. Ellers må der hårdere metoder i brug.

Brugbart svar (3)

Svar #15
30. juli 2008 af Liv1988 (Slettet)

#14)

"Det var helt rigtigt, hvad jeg skrev."
- Synes jeg ikke ;)

"Dog skal det lige medtages, at der tit har været en grund til, at jeg eller andre har svaret dem igen. I starten var det meget sjovt at svare dem, da det hele blot var små drillerier de etablerede brugere imellem, og det intet galt i."
- Jo for satan, det ér der jo noget galt i! Hvis ikke du eksempelvis havde svaret dem igen, havde de da nok bare holdt deres kæft - så var vi måske ikke nået så vidt som vi er idag!


Liv1988

Brugbart svar (3)

Svar #16
30. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis og hvis ..... (jeg vil ikke fortsætte). Det finder vi jo aldrig ud af, og det er i grunden også en irrellevant diskussion, da dette jo altså aldrig vil blive en realitet.

Igen vil jeg mene, at der burde være plads til at have det sjovt brugere imellem. Det er med til at skabe et miljø, som folk gider at bruge tid på og forhåbentlig også hjælpe engang imellem. Problemet opstår, når grænsen mellem sjov, drilleri og mobning overskrides. Det er en hjemmeside, men problemerne opstår på lige fod som i den 'virkelige verden'.

Brugbart svar (3)

Svar #17
30. juli 2008 af Liv1988 (Slettet)

#16)

"Hvis og hvis ..... (jeg vil ikke fortsætte)."
- Jeg kan godt fortsætte, hvis ikke du kan resten... Din røv er spids - Er det ikke sådan den er?

"Det finder vi jo aldrig ud af, og det er i grunden også en irrellevant diskussion, da dette jo altså aldrig vil blive en realitet."
- Tjaa.. Jeg synes netop, at det IKKE er en irrelevant diskussion. For hvis vi nu snakker hele skidtet igennem, kan vi jo se, hvor det er problemet opstår. Problemet ér jo at "tilbage-mobberne" starter med at "have det sjovt", hvorefter mobberne ikke vil finde sig i, selv at blive mobbet (heheh) - og derfor mobber de endnu mere (håber det giver mening). Derfor mener jeg, at du (godt eksempel ;) ligger med et rimelig godt værktøj mellem hænderne - nemlig at holde kæft, når du bliver mobbet.

Brugbart svar (3)

Svar #18
30. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

Jo, det er vist sådan den er. ;)

Det giver ingen mening. 'Mobberne' bliver jo mobbet men nærmere svaret igen. Det er ikke det samme. Jeg tror nærmere, årsagen er, at de på Studieportalen har fundet et sted, hvor de kan 'tillade' sig at more sig på andres bekostning uden nogen egentlig konsekvens. Den totale anonymitet bevirker, at de slipper deres moralske skrupler.

Fremover skal jeg gerne holde kæft. Den konklusion er jeg for længst kommet frem til. Faktisk har jeg fornyeligt besluttet mig til snart at droppe SP i et stykke tid blandt andet grundet i denne tråds pointe.

Brugbart svar (2)

Svar #19
30. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#18 Fortsæt lige natten ud. Det er nogle underholdende diskussioner I har kørende :P

Brugbart svar (2)

Svar #20
30. juli 2008 af Liv1988 (Slettet)

"Det giver ingen mening. "
- Det siger du hele tiden - er der overhovedet noget der giver mening for dig? ;)

"Jeg tror nærmere, årsagen er, at de på Studieportalen har fundet et sted, hvor de kan 'tillade' sig at more sig på andres bekostning uden nogen egentlig konsekvens. Den totale anonymitet bevirker, at de slipper deres moralske skrupler."
- Det er jo netop der holde-kæft-princippet kommer på banen.

"Fremover skal jeg gerne holde kæft. Den konklusion er jeg for længst kommet frem til."
- Dejligt :)

"Faktisk har jeg fornyeligt besluttet mig til snart at droppe SP i et stykke tid blandt andet grundet i denne tråds pointe."
- Hmm Hmm.. Hvilken pointe snakker du heeelt præcis om? ;)

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 58 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.