Studievejledning

cand.polit i kbh. eller cand.oecon. i århus ?

05. august 2008 af GlibbR (Slettet)
Hej Forum !

Da jeg nu kun har et år tilbage af min hhx-uddannelse, skal jeg snart til at finde ud af, hvad jeg vil lave bageefter. Jeg er efterhånden blevet overbevist om, at jeg vil læse direkte videre på en lang videregående uddannelse.

Jeg har haft store overvejelser mellem cand.merc. på CBS og økonomi på enten KU eller Århus Universitet. Efterhånden som jeg har læst lidt mere om uddannelserne tror jeg, at jeg er mest til at læse økonomi ved enten KU eller Århus Universitet, idet det skulle være lidt mere teoretisk og matematisk orienteret!? Men jeg er i tvivl om fordelene og ulemperne ved at vælge hhv. KU (cand.polit.) eller Århus Universitet (cand.oecon.). Jeg kan se, at det ikke er helt de samme fag man har i på KU og Århus, samt at adgangskravende på KU er højere (er det faglige niveau på KU højere?). Herudover kan jeg heller ikke se hvilke valgfag man kan vælge på kandidatuddannelsen på de forskellige uddannelsesinstitutioner. Er der nogle, der har et link til dette?

Mine styrker er primært matematik, virksomhedsøkonomi og international økonomi, der er fag, som jeg alle har på A-niveau og får 12 i. Så alt i alt er spørgsmålene: Hvilken uddannelse i vil anbefale? / hvilke forskelle er der mellem økonomi-studiet på KU og Århus Universitet?

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Det er vanskelig at gøre rede for fordele og ulemper, når vi ikke kender din succeskriterier, ej heller hvad du gerne vil opnå med dine studier.
Jeg forstår godt, at du selv er usikker på dette, at det et eller andet sted er grunden til dine spørgsmål - sådan MÅ det ære på nuværende tidspunkt.

Er det den RENE økonomi, der trækker, eller er det politologien?

Med henblik på fremtiden bør du også overveje, hvilke typer af jobs, du vil befinde dig godt med? Vil du elske revisorrollen, hvor du gennemgår, analyserer og rådgiver om budgetter og regnskaber? Vil du befinde dig fint som politiker i offentlighedens søgelys? Eller går du med en 'grå eminence', den perfekte embedsmand i maven?

Det lyder som om, du har været grundig i din research, men da jeg ikke ved, hvad du har sat dig ind i, risikere jeg at henvise til informationskilder, som du allerede har frekventeret.

Men prøv at læse denne side om kandidatuddannelsen Århus: http://www.econ.au.dk/intro/cand.oecon/kandidatuddannelsen_oecon_npm.htm
Alle (x)'erne er links - de fleste af dem virker :)

Du burde også undersøge de beslægtede cand.scient.adm-uddannelser fra Aalborg Universitet og RUC.

Hvert forår plejer de videregående uddannelsesinstitutioner at deltage i de store uddannelsesmesser samt at afholde åben-dag-arrangementer på selve uddannelsesstedet.
Det plejer at være et godt sted at få indtryk af studierne, fordi ældre studerende spiller en væsentlig rolle i præsentationen.
Kontakt gerne Studievejledningen på de uddannelser, du har kig på, og spørg, hvornår de deltager i uddannelsesmesser, og hvornår de holder åbent hus?

Du kunne også bruge sommerferien til at tilbyde dig som volontør på arbejdspladser, der ansætter folk med de uddannelser, du har kig på.
Statsadministrationen, Folketinget, store revisorkontorer og banker ...
Det betyder meget, at fornemme stemningen, pulsen, indenfor de områder, du kunne have interesse i at arbejde med.
For what it is worth :)
Ms Nielsen

Skriv et svar til: cand.polit i kbh. eller cand.oecon. i århus ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.