Kommentarer til Studieportalen.dk

Søgefunktionen i fora

15. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Kære Sam,

Hvor 'dybt' søger Studieportalens egeb søgemaskine i forumtrådene? Kun i overskriften? Også i spørgsmålsfeltet? Eller i hele tråden?

Jeg spørger, fordi jeg på det seneste har set spørgsmål her på portalen, der har kunnet besvares v hjælp af genbrug svar, jeg tidligere har givet, fx om statistikbankens funktionalitet. Men når jeg søger på det, finder jeg intet.

How comes?

Mvh

Dorte


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. august 2008 af Sam

Har du et eksempel på et søgeord, hvor du mener at du burde få et resultat?


Svar #2
15. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sam,

Det var i forbindelse med at jeg besvarede en tråd med titlen Fertilitet, at jeg ville skrive noget om Statistikbanken og Danmarks Statistik, som jeg har skrevet før, men ikke huskede hvor - i hvilken tråd. Noget om befolkningsfremskrivning til 2040.

Jeg søgte vist på alt muligt, både på  befolkningsprognoser, befolkningsfremskrivning, Statistikbank, Nyt fra Danmarks Statistik - helt uden resultat.

Så skrev jeg det igen, sikkert på en ny måde - det er også en meget god formidlingsvelse :)

Efter at have postet, igen, lavede jeg søgningerne igen. Stadig uden resultat - og nu skullejeg dog have fundet det, jeg lige havde lavet?

Når jeg søger id dag, finder jeg posten "Fertilitet" - den anden har jeg endnu ikke identificeret, men jeg har heller ikke get søgeresultatet grundigt igennem.

Jeg tænker, der kan være flere forklaringer:

Søgningerne kan være foretaget tæt op imod systemomlægningen, hvor der - i sagens natur - var ting, der ikke virkede så godt. Faktisk forekommer det mig at være noget af en krafpræstation, at du overhovedet gjorde det uden katastrofer, når der er så mange data og så mange aktive på portalen - RESPEKT!Når jeg ikke umiddelbart fandt den nyoprettede post, mens jeg godt kan finde den i dag, kan det skyldes, at søgeregistrene måske ikke oprettes synkront, men først over-night eller lignende.

Men jeg fik altså også den tanke - som mit første spørgsmål lød på - at ikke hele tråden indekseres :)

Jeg har ikke tid til mere uddybning nu - og du skal ikke gøre noget ved det, med mindre problemet opstår igen. Så lader jeg høre fra mig :)

Ha en bra helg, som de siger i oppe i Norge :)

Dorte


Brugbart svar (3)

Svar #3
15. august 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

Jeg har også søgt efter specifikke ord i gamle indlæg, som jeg før reformen af siden med held havde søgt på, men uden held efterfølgende.

Jeg tror ikke, at den søger i trådenes indhold længere.


Brugbart svar (4)

Svar #4
18. august 2008 af Sam

Hejsan,

Jo den søger i indholdet (jeg rettede det for nogle dage siden) - der kan dog muligvis, som Dorte påpeger, være lidt forsinkelse, da indholdet først skal indexeres, hvilket typisk sker indenfor et par timer.


Brugbart svar (3)

Svar #5
18. august 2008 af Jean

#2

Her kan jeg lige byde ind med en del af forklaringen.

> Når jeg ikke umiddelbart fandt den nyoprettede post, mens jeg godt kan finde den i dag, kan det >skyldes, at søgeregistrene måske ikke oprettes synkront, men først over-night eller lignende.

Lige præcis. Vi bliver nødt til at batche indekseringensjobbene til om natten for at sikre hastigheden på siden i dagtimerne.


Svar #6
18. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

#5

Tak for info - sådan virker de fleste søgesystemer :)

Tak til alle for god debat med bidrag til oplysning af problemet :)


Skriv et svar til: Søgefunktionen i fora

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.