Samfundsfag

Procent og Procent point?

20. august 2008 af clk (Slettet)

Hej....

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan man regner en stigning ud i procent og procent point?

opgaven lyder: 2004 hævede den amerikanske nationalbank diskontoen ( renten) fra 3,0% til 4,35% . Hvor stor var stigningen i procent og procent point?


Brugbart svar (4)

Svar #1
20. august 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Procentpoint er ganske simpel: 3 % til 4,35% --> 4,35 - 3 = 1,35, altså en stigning på 1,35 procent point..

I procent derimod: En stigning med 1,35% af 3% er en stigning på (3 / 1,35) * 100 % = Noget..

Hvis jeg husker reglerne for procent og procent point rigtigt q:o)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2008 af Sherwood (Slettet)

#1 Det lyder helt korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af marielouiise (Slettet)

hmm.. jeg har lige et lille spørgsmål ... efter at have kigget nærmere i min VØ bog tyder det på at man skal udregne procent på følgende måde: Procentpoint x 100 / ønskede post (eks. egenkapitalens forrentning) .. det giver i hvert fald nogle lidt mere sandsynlige tal - Kan det ikke passe? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. april 2009 af Filbert (Slettet)

I dit tilfælde er det helt korrekt at der er en stigning i % point på 1,35.

Når du skal finde den %´vise stigning gør du følgende: 4,35-3= 1,35

                                                                                                   (1,35/3)*100=45%

Der er altså tale om en stigning på 45%. Hvis du skal finde faldet fra 4,35 til 3 i procent, gør du stort set det samme. Trækker tallene fra hinanden, dividerer med grundtallet (hvis det er en stigning dividerer du med det mindste, og hvis det er et fald dividerer du med det højeste), når du har gjort det ganger du med hundrede. Nu skulle den være i vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2012 af klinggaard (Slettet)

du er da bare en dum dør mand, Kristoffer Fage.... det er en forkert udregning.


Skriv et svar til: Procent og Procent point?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.