Matematik

Potensudvikling

11. september 2008 af tuts (Slettet)

Hej! jeg har problemer med en opgave, der lyder som følgende:

Den tilladte neddykningstid for en proffesionel dykker kan beskrives ved en potentiel udvikling

f(x)=b*x^a

Hvor x er neddykningsdybden, målt i meter, og f(x) er den tilladte neddykningstid, målt i minutter.

Hvis neddykningsdybden er 15 meter, er dne tilladte neddykningstid 75 minutter. Hver gang neddykningsdybden forøges med 20%, aftager den tilladte neddykningstid med 32%.

Opgaven er så at bestemme a og b ?

Nogen der kan hjælpe?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af Isomorphician

Du kan finde to punkter ud fra de oplysninger du får i opgaven:

P1(15, 75)

P2((15*1.20), (75*0.68))

Brug disse punkter til at opstille to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
11. september 2008 af tuts (Slettet)

Men hvor kommer de 0,68 fra?


Svar #3
11. september 2008 af tuts (Slettet)

...og hvordan skal jeg sætte dem ind i en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2008 af Isomorphician

100 % - 32 % = 1-0,32 = 0,68

......

I: 75 = b*15a

II: 75*0,68 = b*(1,20(15a))

Løs ligningssystemet.


Skriv et svar til: Potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.