Kemi

CO2

22. oktober 2008 af Abdu (Slettet)

CO2 + Ca (OH) 2 -> CaCO3 + H2O

0,6 L 0,0200 M Ca (OH) 2 hældes i et bægerglas

pH i opløsning, har jeg udregnet til 12.6

Gennem opløsningen bobles der CO2 med en hastighed af 0,050 mol / min. Under gennemboblingen mænd pH for opløsningen.

1.2 min efter start er pH-værdien faldet til 12.2.
pH-værdien i startet er 12,6

Stofmængden har jeg udregnet til 9,51 * 10 ^-3M efter 1.2 minutter

CO2 er boblet igennem et porøst filter til på Få reaktion (I) til at forløbe saa effektivt som muligt.

"Hvor mange % af det tilledte af CO2 har reageret?"

Hvordan finder jeg ud af dette?
Hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af mathon

n(CO2)tilført = (1,2 min)*(0,050 mol) = 0,06 mol

n(OH-)før = (0,6 L)*(2*0,0200 mol/L) = 0,024 mol

pOHefter = 14 - pHefter = 14 - 12,2 = 1,8
[OH-]efter = 10-1,8 = 0,015849 M
n(OH-)efter = (0,6 L)*(0,015849 mol/L) = 0,009509 mol

delta n(OH-) = |0,009509-0,024| mol = 0,014491 mol

hvoraf
n(CO2)reageret = 0,5*(0,014491 mol) = 0,007245 mol

n(CO2)reageret/n(CO2)tilført = (0,007245 mol )/(0,06 mol) =0,120755 = 12,1%

konklusion:
12,1% af den tilledte CO2 har reageret


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2008 af mathon

rettelse til
#1's 1. linje

n(CO2)tilført = (1,2 min)*(0,050 mol) = 0,06 mol  
--->  
n(CO2)tilført = (1,2 min)*(0,050 mol/min) = 0,06 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af RaprapÆlling (Slettet)

Mathon, der er noget jeg ikke forstår i din udregning. Du skriver;

delta n(OH-) = |0,009509-0,024| mol = 0,014491 mol

Dette skulle helst ikke passe, da 0,024 mol er større end 0,009... mol.

Men hvis du i stedet skriver;

0,024 mol - 0,009509 mol er det lig med 0,014491. Den aktuelle konc. af OH- aftager jo.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2011 af NejTilSvampe

 #1

hvoraf
n(CO2)reageret = 0,5*(0,014491 mol) = 0,007245 mol

Hvorfor ganger du med ½  o_O


Skriv et svar til: CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.