Studievalg og videregående studie

SU-lån

28. oktober 2008 af RasmusAFK (Slettet)

Hej..!

Kan det betale sig at tage et SU-lån, hvis man ikke har noget at bruge det til? Bor i forvejen billig, har sparet lidt op så SU'en er i forvejen rimelig nok for mit vedkommende. Men jeg tænker lidt på fremtidsudsigterne, kan det da godt betale sig at tage et SU-lån - uden at bruge af dem?

På http://www.10000kr.dk/su-guide.shtml... siger han det er en god ide, men ved ikke helt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Roman Garcia

Jeg mener kun, at man bør tage SU-lån, hvis man skal bruge det. Du kan selvfølgelig tage lån, og lægge dem til side eller sætte dem i aktier, men så har du jo stadigvæk et lån, som du skal have betal på et tidspunkt. Når du er færdig med uddannelsen, så kan det  være, at aktierne er faldet, og så har man ofte ikke noget gavn af dem. Derudover får du en kreditor mere, når du bliver færdig, da du alligevel skal låne til hus. I forhold til et hus vil et eventuelt SU-lån dog blot være en dråbe i havet, da man kun kan låne lidt over 2.000 kr. pr. måned. 

Sætter du dem på en konto og lader du pengene stå, indtil du eventuelt skal låne til hus, så vil der selvfølgelig være en lille besparelse, men du skal selvfølgelig også kigge på ovennævnte ulemper, og så selv vurdere, om du vil få den vej.  

Det er måske bedre at tage et studiearbejde og sætte disse penge til side. Herved får du ikke flere kreditorer, og du undgår helt rente.


Skriv et svar til: SU-lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.