Religion

islam og kristendommen

27. november 2008 af graci (Slettet)

Hej er der en som kan hjælpe mig personligt, altså bare her på studieportalen omkring forskellen mellem islam og kristendom. Hvis du ved noget om emnet, så skriv til mig, så skriver jeg tilbage.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2008 af Randii (Slettet)

en ligged: de tror på at der er én Gud.

forskel: de kristne mener at Jesus er Guds søn men muslimerne mener at han er en profet osv.

er der noget specifikt du vil have svar på?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2008 af Randii (Slettet)

mente  lighed


Svar #3
27. november 2008 af graci (Slettet)

hej Randii, jeg har skrevet en besked til dig. tjek din indbakke;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2008 af mar369 (Slettet)

Hej

ved ik lige om det er så noget her du tænker på:

- Kristne tror på at Jesus er gud søn, eller guds skikkelse på jorden, mens muslimer mener at Jesus er en profet. (det var hva jeg lige hurtigt kom til at tænke på)

der er selvfølgelig mange andre ting, men ved ik om det er det du gerne vil have. Men i Islam er der jo mange relgler som man skal overholde som ikke findes i kristendommen, selv om begge religioner stammer fra jødedommen.

Men er det en opgave som lyder sådan? for det er et ret åbent spørgsmål, for der er rigtig mange ting :S


Svar #5
27. november 2008 af graci (Slettet)

Hej Mar369, det er rigtig godt dt du har skrevet. jeg har skrevet en besked til dig, der står dt mere

konkret, håber du vil hjælpe. Dt ser ud som om du har styr på dt.


Brugbart svar (4)

Svar #6
27. november 2008 af janko (Slettet)

http://home10.inet.tele.dk/dovlev/abrarel.htm


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2008 af cepta (Slettet)

Som der er nævnt er jesus som Guds søn en faktor i religion som muslimerne ser meget bort fra. Generelt afviger treeingheden.

At Jesus vil frelse alle på et tidspunkt er heller ikke sandt i følge islam.

Dit spørgsmål er meget bredt. Der findes mange detaljer der gør at islam og kristendommen ikke ligner hinanden. Skabelsesberetningen, dommedag osv.

Gud skabte Adam i sit billede. At et menneske skulle skabet i Guds billede er absurd ifølge islam.


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. december 2008 af Vannozza Catanei (Slettet)

på mange områder ligner islam og kristendom hinanden.

De er begge abrahams religioner, hvilket betyder de grundlæggende har de samme opfattelser. de er monoteistiske religioner som før nævnt. islamsk livsyn minder på mange områder om det livssyn man har i det gamle testamente.

rent teoretisk set er der mange ligheder, men de hører op i praksis. for eksempel står der i biblen at kvinder skal dække sig til, lige som der gør i koranen. men de kristne vælger at "overhøre" dette, hvor muslimers fortolkning er mere streng og ordret. de kristne har en tendens til at fortolke på teksten, hvor muslimer mere læser teksten ordret uden mulighed for afvigelse hvis de altså skal være "gode" muslimer.

det er også vigtigt at se, at kristendommen(uden jødedommen) er 2000 år gammel og flere hvis man tæller jødedommen med. islam er i forhold til dette meget yngre og er da kun fra 600-700 tallet... jeg kan ikke huske det nøjagtige, men det kan slås efter.

hvor man som kristen tror på både det gamle og det nye testamente, er det det nye testamente om jesu liv som har størst betydning, dvs. ved modstridende "udtagelser" skal man følge dem i det nye testamente fordi det gamle testamente er fortællinger om gud gennem profeter, hvor det nye testamente er gud ord gennem jesus.

muslimerne tror både på toraen, biblen og koranen, men som ord af profeter, hvor kristne jo tror at halvdelen af biblen er jesus ord - og jesus er guds søn og dermed er hans ord, guds ord.

hvor muslimer beder 5 gange om dagen, er det op til den  kristne hvordan denne vil bede.

muslimer kan store dele af koranen udenad, også selvom langt største delen ikke taler arabisk som er det sprog man skal recitere på, fordi kun på arabisk er ordene Muhammeds, og meningen vil gå til grunde ved oversættelser.

de fleste kristne som beder, beder ikke ved at citere biblen, men derimod hvad de hver i sær føler der skal siges. Derudover er der så "fadervor" som er en af de faste bønner, og som nok også er den mest kendte.

 jeg håber noget af dette kunne hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. december 2008 af Vannozza Catanei (Slettet)

og der skulle stå modstridene "udtalelser"

 - sorry:)


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. december 2008 af Gratian (Slettet)

#1 , #2 - Jesus er ikke den eneste og det eneste som udskiller kristendom fra Islam.
Moses, Noah, Abraham, Abel & Kain, Eva, Gabriel og mange andre ingår i både Islam og kristendom. Og  de har selvfølgelig ikke samme betydning for begge religioner.


som #7 skrev, er dit spørgsmål meget bredt. Og jeg kan læse at du har skrevet dit spørgsmål mere konkret privat til andre, så det ville være end fordel for alle at du skrev det offentligt ;] ..

Jeg vil sige at en af de store forskelle er at Quranen er uændret gennem hele generationer og hele menneskeheden, hvor derimod Biblen kan være omskrevet og inddraget flere punkter.
Men der er mange mange ting, ellers ville vi jo alle sammen være muslimer eller kristne :] 


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. december 2008 af -snigeren- (Slettet)

Der er meget stor forskel på kristendommen og islam... for det første er islam en fuldkommen ideologi der har svar og løsninger til alle livetes anliggender, og derfor er universelt (gælder til enhver tid og sted). Kristendommen er en religion der blot har nogle overordenet love og regler.

For at være muslim skal man bl.a. forholde sig til at gud er fuldkommen, uafhængig og ubegrænset... netop ide gud(skaberen) er ubegrænset kan han aldrig være en del af noget der er begrænset (f.eks et menneske) og derfor tror muslimerne ikke på at Jesus er guds søn da det ikke vil stemmeoverens med forstanden samt realiteten...

Der er en rigtig god hjemmeside om Islam der specielt er til ikke-muslimer. Her bliver der bl.a. diskuteret Darwins teori, rationelt bevis på at der findes en skaber og meget mere. Det bedste ved hjemmesidens indhold er at den udelukkende forholder sig til realiteten og forstanden.

http://www.livssyn.info/mainfiles/main.php?section=20&file=/datafiles/htmldata/skaberen.htm

Hjemmesiden bliver kraftig anbefalet til ALLE forstandige mennesker.


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. december 2008 af Vannozza Catanei (Slettet)

# 11 - sorry men jeg mener altså du kan skelne mellem islam og islamisme.

ikke alle muslimer lever efter islam som en ideologi. men på samme måde, er der altså også kristne grene som udelukkende lever efter "bogens ord"- så på samme både er kristendommen en ideologi.

- bare en kommentar


Skriv et svar til: islam og kristendommen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.