Spansk

Spansk, los, las osv.

17. december 2008 af nick3772 (Slettet)

Hej ..

Er igang med at beskrive et billed på spansk, og har helt glemt, hvornår man skal bruge  los, las, das (hvis der er noget der hedder det :P) osv.

men er der ikke en der kort kunne forklare hvornår man skal bruge hvad osv.. ? 

Måske et lidt nemt spørgsmål men har kun haft spansk et halvt år, så håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af JuMMe^ (Slettet)

Der er ingenting der hedder "das" som har med los og las at gøre.

Das er en personbøjet form af verbet "Dar" At give. Das = du giver.

______________________________

Los kommer af "El" som er hankøn. F.eks.

Hunden = El Pero
Dvs. El er et personligt promonine

Las kommer af "La" som er hunkøn. F.eks.

La Chica = Pigen
Dvs. La er et personligt pronomine.

En god huskeregl er at substantiver, der slutter på -o er hankøns ord og substantiver, som slutter på -a er hunkøns ord.

Der er dog nogle undtagelser, da der findes græske låneord såsom:

El Fantasma - Spøgelset (hankøn selvom det slutter på -a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2008 af JuMMe^ (Slettet)

Hov glemte vidst en smule.

Los og Las er flertals former af El og La.

Los Perros = Hundene

Las Chicas = Pigerne

Husk at substantivets tal også ændres når der kommer Los og Las foran.


Svar #3
18. december 2008 af nick3772 (Slettet)

super .. takker :D


Skriv et svar til: Spansk, los, las osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.