Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Åbningspostering, periodepostering og afslutningspostering

03. januar 2009 af Zalam (Slettet)

Nu sidder jeg og læser til eksamen i omkostnignsteori og regnskab.


Men når man kommer fra HTX så er man ikke skide stærk i bogføring og 2 x 2 timers forlæsning i det er meget tyndt gennemgået.

Jeg har rimelig godt styr på detbet kredit osv. Men når man snakker om åbnignsposteringer, periode posteringer og afslutnigns posteringer, hvad menes der så?

Åbnignsposteringen er det lig med egenkapitalen / kassen? Periode posteringer aner jeg ikke hvad er.

Afslutnignspostering er det når man gør op og finder eventuelle differencer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2009 af Sekstanten (Slettet)

Åbningsposteringer = alle balanceposterne i regnskabet ultimo forrige regnskab, der føres ud på kontoform (hhv. debet og kredit) til bogføring i det kommende regnskabsår. F.eks. egenkapital, varelager, gæld, likvider mm.

Periode posteringer = alle bilag og deres posteringer, der kan foretaget i løbet af regnskabsåret

Afslutningsposteringer = de posteringer, der skal foretages inkl. efterposteringer f.eks. regninger, der først er modtaget ugen efter regnskabsårets afslutning, men som vedrører regnskabet, for at afslutte regnskabsåret og få et retvisende billede. Et andet eksempel på en afslutningspotering er, at du også skal afslutte momskonti for at lukke regnskabet, eller hvis det er en enkeltmandsvirksomhed, at du skal have trukket privatforbrug fra egenkapitalen. Alt sammen ting du ikke gør i løbet af regnskabsåret (periodeposteringer), men kun gør for at afslutte regnskabet.


Skriv et svar til: Åbningspostering, periodepostering og afslutningspostering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.