Almen studieforberedelse (AT)

Billedkunst .. ?

14. januar 2009 af Michael Angelo (Slettet)

Hej, jeg kunne godt tænke mig at bruge billedkunst, men er lidt i tvivl om, at det er en så god idee

har i gode forslag til hvad man kunne vælge som emne? og andet fag?

tænkte måske lidt på arkitektur gennem tiderne


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. januar 2009 af Mortaan (Slettet)

hej,

jeg havde selv tænkt over at skrive i Billedkunst C og Samfundsfag A

hvor jeg ville skrive om krops"Idealer", altså kigge på hvad idealet for kroppen var, og hvordan den er blevet skildret i gennem historien,.,

problemet er bare at emnet her, som jeg ikke helt har tænkt igennem, nok ikke passer godt nok ind under emnet, rejse.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. januar 2009 af Padfoot (Slettet)

Husk rejser er et vidt begreb, og en udvikling er også en rejse... så hvis du kigger på udviklen af forståelsen af kropsidealer gennem tiden, vil dette også være en rejse (om end ikke en tidsrejse). Man skal bare flytte sig fra et sted til en andet for at rejse... Og kropsidealer passer jo helt vildt godt ind under opdagelser, forandringer og ny viden.


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. januar 2009 af Padfoot (Slettet)

for kroppens idealer ændrer sig også ved udviklingen af vores seksuelle forståelse der jo med tiden har fået lov til at få friere tøjler end før (og så er vi inde på Freud)


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. januar 2009 af Occulta (Slettet)

Padfoot - I opgavens ordlyd + i ressourcerummene lægges der op til mere reelle rejser, så man skal nok passe på med at tolke rejse som udvikling. Se fx uddybningen af emnet lige under opgaveteksten - det er ret konkrete rejser, der er tale om.


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. januar 2009 af Padfoot (Slettet)

Der er intet der taler i mod det, og bruger selv en udvikling i et tidsforløb i mit AT... Desuden bruger jeg dansk og filosofi, hvilket jo normalt er to humanistiske fakulteter, men jeg drejer det hen i politisk filosofi og så hører det til et samfundsfagligt fakultet. Er så træt af reformens rammer, så det drejer om at provokere den så meget som muligt. Og jeg får fuld opbakning af mine lærere.

Og forresten klapper undervisningsministeriet sikkert bare i deres små tykke hænder når de hører at vi tager deres emne op til et "højere taksonomisk niveau".


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. januar 2009 af Anja:)

Hey

- Jeg sidder også og overvejer om jeg ikke skulle skrive i billedkunst, men spørgsmålet er jo hvordan :) Jeg er ret sikker på, det skal være en fysisk og reel rejse. Fagkonsulenten på vores gymnasium har vidst fortalt, at selv fagkonsulenterne har diskuteret hvorvidt "rejsen" skulle defineres. Da mange henvendte sig, og også omkring den rent mentale, altså psykiske rejse der nok kan være, henvendte dig sig igen til nogle bedrevidene mennesker i undervisningsministeret - vi fik at vide det skulle være en reel fysisk rejse (:

-  Hvad så angår billedkunst. Jeg har tænkt på noget med en begivenhed der har påvirket samfundet så meget, at det også tydeligt har påvirket kunsten. Jeg er endnu ikke kommet på et specifikt emne, og det kan også være jeg ikke er på rette spor, men lyder det som noget der måske kunne blive til noget - også mht din tankegang?


Brugbart svar (2)

Svar #7
16. januar 2009 af Julie-malmer (Slettet)

jeg foreslår evt. Futurisme?


Brugbart svar (2)

Svar #8
18. januar 2009 af Anja:)

Hvordan indebærer futurisme en rejse? Kan godt se hvordan man evt. kan koble det sammen med dansk og billedkunst ellers.


Svar #9
21. januar 2009 af Michael Angelo (Slettet)

Til Anja

Ideen med en begivenhed der har påvirket samfundet og så også kunsten, synes jeg meget om!

Men du har ret, hvilket emne det måske kunne så være og hvordan rejsen indgår?

Håber vi kan sammen finde på noget og hjælpe hinanden :)

hilsen


Skriv et svar til: Billedkunst .. ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.