Studievejledning

Hjælp...please

19. januar 2009 af Juventino (Slettet)

hej...jeg er en 10.klasse-elev og jeg står i et svær position ligenu...

Det er at jeg er i tvivl om jeg skal vælge htx eller stx:

Jeg vil på univesitet og vil være læge og interesere mig meget for matematik og fysik/kemi, jeg fik 10 i årskarakter og 10 i afgangsprøven i fyisk/kemi i 9.klasse og er god til matematik og andre fag...har en års karakter gennemsnit på 6.4 og den ryger snart op på 7 i gennemsnit....jeg er lidt nervøs for at jeg ikke vil kunne klare mig godt i gym.

Jeg har to spørgsmål:

1: Skal jeg vælge HTX eller STX?

2: Er jeg god nok til at klare mig godt i gymnasiet og få nogen gode karakter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af Miz-Blackie (Slettet)

Hej Juventino!

Det lyder til at du er en naturvidenskaber - og det er kun godt (for det er jeg også ;) )! 

Jeg går selv i 3.g nu, men da jeg startede var der nogle som slet ikke havde ligeså højt gennesnit som dig. Den karakter man kommer fra folkeskolen er ikke varende, du kan bruge den til at komme ind og derefter starter du forfra på gym.  Jeg havde selv en skide dårlig folkeskole karakter  nu er den to gange bedre. Så derfor kan du sagtens klare gym - ingen tvivl om det!!!

Man plejer at sige at det hårdeste er HTX ud af de tre gymnasier. Om det så er sandt ved jeg ikke. Hvis jeg skal snakke på gymnasiets vegne er det selvfølgelig hårdt med lektierne men du vænner dig til miljøet efter den første måned. Desuden er der en linje som hedder matA kemi/B fysik/b som du sikkert vil vælge. Jeg tror du er den fødte sønnike til gymnasiet. så hvad venter du¨på :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

1. Jeg synes du skal tage HTX, for det lyder som om du er mere matematisk anlagt, og dér forkuserer man mere på det. Du ville også klare dig fint med en STX, men der har man også meget sprog - i modsætning til HTX, hvor man kun har engelsk (nogle gange tysk).  

2. Du vil klare dig fint i gymnasiet! Det første år i gymnasiet "dykker" man altid lidt i karakter - det kan næsten ikke undgås! Men udover det skal det nok gå!

Håber du træffer det rigtige valg! :)

Vpigen


Svar #3
19. januar 2009 af Juventino (Slettet)

Okey mange tak...nu er jeg i hvert fald lidt mere rolig...<3


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Jeg går selv på HTX, naturvidenskabelig linje, og vil du noget med naturvidenskab, teknik, eller medicin, og ikke gider fag som fransk/tysk/spansk, religion, oldtidskundskab er det helt klart vejen frem!

Du siger du vil være læge. STX giver dig naturligvis adgang til dette, og er også en reel mulig, ingen tvivl der. Gider du ikke de fag der er på STX, og godt kan lide en mere praktisk tilgang til nogle af tingene (kombineret med teori), så er det HTX. Der er mere gruppearbejde og projektarbejde på HTX, hvor det på STX er mere individuelt orienteret.

Vi har mange fag der drejer i den retning. Ud over de gængse Fysik, Matematik, Kemi på minimum B-niveau, har du også Teknikfaget, som du bruger 2 hele dage om ugen (12 lektioner) på. Teknikfaget er et fag du vælger, som enten er 'Proces, levnedsmiddel og sundhed', eller 'Design og produktion' eller 'Byggeri og energi', hvor førstenævnte er en masse kemi, biologi, bioteknologi - alt det du også kommer til at beskæftige dig med på Medicinstudiet.

Du må gerne sende mig en mail hvis du har flere spørgsmål :)

Mvh. Dennis Hansen


Skriv et svar til: Hjælp...please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.