Fysik

Hjælp til naturfag

01. november 2004 af Børge (Slettet)
Jeg har lidt problemer med denne opg.
: En styrtløber med masse 80 kg løber ned ad en bakke. Højdeforskellen mellem højde og slut er 30 meter.
Hvad er tabet i potentiel energi under skiløbet?
Hvilken fart opnår skiløberen, hvis han starter fra hvile og hvis man kan se bort fra gnidning?

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

mgh = 0.5mv^2

Svar #2
01. november 2004 af Børge (Slettet)

0,5 * 80 * 30^2? eller hva? og hva med andet spørgsmål?

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Hvad er tabet i potentiel energi under skiløbet?

E(pot) = mgh

Hvilken fart opnår skiløberen, hvis han starter fra hvile og hvis man kan se bort fra gnidning?

gh = 0.5v^2 isoler v

m=masse, g=9,8 m/s/s, v=hastighed, h=højde.




Skriv et svar til: Hjælp til naturfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.