Fysik

Lydens hastighed i luft

31. januar 2009 af mizz_proud (Slettet)

Hej!

Jeg skal skrive rapport om lydens hastighed vha. to metoder

I den første metode skal jeg i teori delen skrive noget om hvordan man beregner lydens hastigheden ved brug af følgende formel: v= ds/dt  Spørgsmålet er HVORDAN GØRE MAN DET?!

Betyder dt; tid eller temperatur? og ds er strækning..ik?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Find et udtryk for afstanden S(t), så er ds/dt = v, dt er et lile tidsinterval, man kalder det et differentielt tidsinterval og ds/dt er en øjeblikshastighed, men da lydens hastighed i lufttomt rum er konstant 330 m/s, så får du ikke brug for den formel.


Svar #2
31. januar 2009 af mizz_proud (Slettet)

Jeg SKAL brug den formel!

Følgende står på vejledningen!

Teori:

Herunder skal du komme ind på formlen for hastigheden, hvordan man beregner den v=dt/ds


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skriver v=dt/ds, du mener v=ds/dt. Så kan du kun gøre følgende:

LIm (v(t)-v(t0)/(t-t0), for t→0 = dS(t)/dt, så du finder den altså som en grænseværdi. (s.d.)


Skriv et svar til: Lydens hastighed i luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.