Almen studieforberedelse (AT)

dansk/samf "Pelle Eroberen"

09. februar 2009 af nanananana (Slettet)

Hej.

Jeg har tænkt på i min AT-synopsis måske at skrive om Pelle Eroberen af Martin Andersen Nexø. Jeg har allereed valgt fagene dansk (A) og samfundsfag (B). Jeg tænker at der er ret meget samfundsfag i den så det ikke vil blive så svært at inddrage samf.

Tror i det kunne være et godt emne?

Er der måske andre der har tænkt på det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af strangers

Ja da!!!!!!!!!

Nexø manifesterer jo sit notorisk socialistiske standpunkt gennem denne fremragende roman:-) Der findes bare tusinder og atter af tusinder eksempler på det, gennem hele romanen..


Svar #2
14. februar 2009 af nanananana (Slettet)

ok. det lyder da godt.

Jeg er ikke selv så meget inde i det endnu, og jeg kunne rigtig godt bruge nogle idéer. hvad ville du sådan mere konkret have med fra samfundsfag?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2009 af strangers

Helt klart kommunismen/socialismen, som værende hans ENEstående standpunkt. Nexø er og bliver en af de simpleste forfattere at læse af, da hans tanker og politiske ideer tit skinner ud gennem hans værker!! 

Hvis du har læst romanen, så ved du nok også at den er gennemsyret af Nexøs sympati for arbejderen og hans modvilje mod ordensmagten og "aristokraterne".

Dvs. du kan implicere:

kommunisme, som værende en ideologi

Fagforeningernes standpunkt, opståen og historie - arbejderne nægtes jo at være medlem i en fagforening i romanen

Betydningen af de folkelige stemmer - dvs. den almindelige borgers tendens til at blande sig i samfundsrelaterede debatter og beslutninger, jf. den store demonstration der finder sted i romanen

Du er velkommen til at spørge:


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2010 af mercedes123 (Slettet)

Hej Thequestioner eller nanananana

Ved godt det er en del tiden siden i skrev herinde, men jeg er også igang med pelle erobreren. Ville høre om i havde noget godt til noget af min problemformulering i dansk-historie opgaven. Den ser således ud:

"....Dernæst vil jeg analysere det første bind af Martin Andersen Nexøs roman, Pelle Erobreren, med henblik på at undersøge hvordan børnearbejde bliver fremstillet i romanen. Endelig vil jeg vurdere hvor høj grad Martin Andersen Nexøs fremstilling af børnearbejde på landet er troværdig."

Håber du kan hjælpe, da opgaven skal afleveres den 1/6, så står lige og er lidt presset, da jeg først er igang med at læse bogen nu.


Skriv et svar til: dansk/samf "Pelle Eroberen"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.