Samfundsfag

hvad siger han?

27. februar 2009 af biqqu (Slettet)

er der nogen der kan gennemskue om der overhoved bliver snakket om den nye og gamle kapitalisme i denne artikel? jeg kan ik finde noget http://www.berlingske.dk/article/20070507/kultur/105070954/


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af casparado (Slettet)

Adam Smith og den usynlige hånd går jeg ud fra at du har hørt om

Her er et par citater fra artikler som giver svar på dit spørgsmål:

"Fremtiden ligger ikke i Bruxelles, Bordeaux eller Birmingham, men i Kinas og Indiens vækstområder, efter som velstand ikke skabes af lovgivernes synlige hænder og løftede pegefingre, men af markedets usynlige hænder, føder, arme og ben."

»... det paradoksale er, at flere tredjeverdenslande, primært Japan, Kina og Indien, har vendt ryggen til deres fortid og er slået ind på en kurs, som er meget tæt på den klassiske liberalisme, mens vi i Vesten har travlt med at se stort på de principper og ideer, der bringer velstand og stabilitet. Selv det tidligere kommunistiske regime Kina har nu på flere områder en mere liberalistisk økonomi end amerikanerne har."

"Det er dog alligevel en tankevækende og ironisk udvikling. Kapitalismen bliver hyldet og omfavnet i stater, der førhen var alt andet end kapitalistiske, mens kapitalismen i mange udviklede lande mødes af stadig stærkere krav om mere statslig intervention, regulering og beskatning. Samtidig bedyrer vores politikere igen og igen, at de skam er tilhængere af frihandel, men hvis man vurderer dem på deres faktiske handlinger, så gør de det omvendte.« "

Hmm jeg gider ikke finde flere citater, artiklen handler jo netop omkring de gamle og de nye kapitalistiske lande, hvis du ikke har fanget den så er det nok en god ide at læse artiklen igennem et par gange evt. med dine økonomi noter ved hånden.


Skriv et svar til: hvad siger han?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.