IT

c programering

14. marts 2009 af seje-zaga (Slettet)

#0

Nogle der kan finde ud af hvor jeg laver fejl?

Når jeg printer ud, så får jeg:"253531009815049120000000000000000.000000" som gennemsnits temperatur, hvilket er helt henne i vejret, for det skal give -2,06.

takker på forhånd.

Tekstfilerne som programmet skal læse fra, kan downoades i nedstående links:

TempJan2008.txt                       http://peecee.dk/upload/view/159973
TempJan2009.txt                       http://peecee.dk/upload/view/159974

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


float gsnit(float a[], int antal)
{
int i;float sum=0;
for(i=0; i < antal; i++)
{
sum+=a[i];
}
return sum/antal;

}

int main(void)
{
float temp08[31],temp09[31];
FILE *fpt;
FILE *fpq;
int i, n;
float snit08,snit09;

fpt = fopen("TempJan2008.txt","r");

for(n = 0; n < 31; n++){ fscanf(fpt,"%f",&temp08[n]); }
fclose(fpt);

snit08 = gsnit(temp08,31);
printf("Gennemsnitstemperaturen for januar 2008 er %f\n",snit08);

fpt = fopen("TempJan2009.txt","r");

for(i=0; i < 31; i++){ fscanf(fpt,"%f",&temp09[i]);}
fclose(fpt);

snit09 = gsnit(temp09,31);
printf("Gennemsnitstemperaturen for januar 2009 er %f\n",snit09);

return 0;
}
 

Nogle der kan finde ud af hvor jeg laver fejl?

Når jeg printer ud, så får jeg:"253531009815049120000000000000000.000000" som gennemsnits temperatur, hvilket er helt henne i vejret, for det skal give -2,06.

takker på forhånd.

Tekstfilerne som programmet skal læse fra, kan downoades i nedstående links:

TempJan2008.txt                       http://peecee.dk/upload/view/159973
TempJan2009.txt                       http://peecee.dk/upload/view/159974

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


float gsnit(float a[], int antal)
{
int i;float sum=0;
for(i=0; i < antal; i++)
{
sum+=a[i];
}
return sum/antal;

}

int main(void)
{
float temp08[31],temp09[31];
FILE *fpt;
FILE *fpq;
int i, n;
float snit08,snit09;

fpt = fopen("TempJan2008.txt","r");

for(n = 0; n < 31; n++){ fscanf(fpt,"%f",&temp08[n]); }
fclose(fpt);

snit08 = gsnit(temp08,31);
printf("Gennemsnitstemperaturen for januar 2008 er %f\n",snit08);

fpt = fopen("TempJan2009.txt","r");

for(i=0; i < 31; i++){ fscanf(fpt,"%f",&temp09[i]);}
fclose(fpt);

snit09 = gsnit(temp09,31);
printf("Gennemsnitstemperaturen for januar 2009 er %f\n",snit09);

return 0;
}
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2009 af tveon (Slettet)

Jeg skal ikke kunne sige hvad der er galt. Når jeg kører programmet får jeg:

[tveon@camel10:~/csp]$ ./gsnit
Gennemsnitstemperaturen for januar 2008 er 4.516129
Gennemsnitstemperaturen for januar 2009 er -2.096774


Skriv et svar til: c programering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.