Studievejledning

Statskundskab - movtiveret ansøgning

15. marts 2009 af azade (Slettet)

Hejsa

Da jeg har fået besked på at eftersende en motiveret ansøgning til SDU og er helt på bar bund, vil jeg høre om der er nogen, der har et eksempel på en sådan ansøgning. Jeg ved at der fx ved medicinstudiet ligger en masse fremme som man kan se, men hat ikke kunnet finde tilsvarende for statskundskab.

Jeg har læst nogle forklaringer, fx den som SDU selv har lagt ud - www.sdu.dk/Uddannelse/Optagelse/Bacheloruddannelser/Kvote_2/Motiveret_ansoegning.aspx - men har brug for at se hvordan en ansøgning rent faktisk ser ud. Nu er jeg ikke den type, der har lavet en masse frivilligt arbejde og "søgt informationer" omkring studiet - jeg ved bare at det er det jeg vil, så jeg synes det er rigtig svært.

Siden jeg blev student har jeg boet i udlandet og forsøger nu at få min ægtefælle til landet, jeg har derfor gennem de sidste år fået viden om nogle af de emner der indgår i studiet fra en andel vinkel. Fx har jeg en bekendt ved ambassaden i min mands hjemland, og eftersom min store drøm er at blive diplomat af en art, ved jeg ikke om jeg skal nævne det (i så fald hvordan?) eller lade være.

Håber der er nogen, der har et eksempel på en motiveret ansøgning, da jeg skal indgive den senest d. 20. marts.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af plim (Slettet)

Hej Azade.

Jeg har desværre ikke noget eksempel fra en motiveret ansøgning bestemt til Statskundskab, men har selv erfaring fra andre uddannelser.

Pkt 1. Læs alt der står om studiet på deres hjemmeside, så du ved nøjagtigt hvad du ansøger om. Det er ligesom når man skal søge job, så er det også ret klogt at sætte sig ind i virksomheden først.

Pkt 2. Du skriver, at du ved bare, at det er det du vil... Så er det du må gå ind og konkretisere: HVORFOR? Få sat nogle ord på det du ved med dig selv, sådan at omverdenen også kan se det.
Tag evt. et stykke papir eller nogle post-its og lav et mindmap med ALT hvad du kan komme i tanke om.

Hvorfor interesserer statskundskab dig?
Hvilke af dine personlige kompetencer vil gøre dig egnet til studiet og på længere sigt, til en karriere indenfor feltet?
Hvilke emner har du allerede indsigt i nu?
Hvad er din uddannelsesbaggrund (og hvorfor søger du ind på kvote 2 - er der særlige forhold, som gør sig gældende, eller er snittet bare lidt for lavt?)
(Har du haft samfundsfag i gymnasiet - og på hvilket niveau?)

Kom endeligt ind på noget om dine internationale erfaringer - for det lyder da til at det er her din motivation ligger, og jeg skulle da mene, at det kan være nok så vigtigt, som hvis du havde været frivillig i Kattens Værn ;-)
Jeg mener derimod ikke du skal kæde din drøm om at blive diplomat sammen med, at du har en bekendt ved ambassaden. En emsig studiekoordinator vil måske få det galt i halsen og tro - at du tror - at din bekendt vil skaffe dig job.
Men du kan godt nævne, at du har fået indsigt i arbejdet på en ambassade gennem en bekent du har, og derfor har fået lyst til at arbejde indenfor dette ;-)

Håber du kan bruge noget af dette. Held og lykke


Svar #2
20. marts 2009 af azade (Slettet)

Hej Plim

Mange tak for dit svar! Det du siger lyder meget fornuftigt så forhåbentlig har jeg fået strikket en god ansøgning sammen.


Skriv et svar til: Statskundskab - movtiveret ansøgning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.