Studievalg og videregående studie

CBS - Ugentlige mødepligtige timer og tidsforbrug?

20. marts 2009 af tjekkes (Slettet)

Halløjsan :)

Har netop ansøgt CBS, herunder uddannelsen HA.Almen. Er lidt i tvivl om jeg har tid til at arbejde udover studiet? Kan ikke umiddelbart finde noget om hvor mange timers forelæsninger osv. der er om ugen.

Derfor ville jeg høre med jer der studere på CBS, hvor mange timer er man på selve skolen hvis du overholder alle forelæsninger mm. ? Ved godt det ikke er alt som er mødepligtigt :)

Og udover dette, hvor mange timer bruger i så på forebedredelse, afleveringer osv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af emul0c

 Der er ingen mødepligter på HA-Almen overhoved ;)
I gennemsnit på 1. semester har man ca. 15-20 timer om ugen (forelæsninger og holdundervisning). Hvis man skal læse ALT, skal man nok regne med at bruge ca. ligeså meget tid på det, som man bruger på skolen. Men hvis man vil have bare lidt socialt liv ved siden af studierne er det næsten umuligt at få læst alt - og for den sags skyld også overflødigt, da næsten alt bliver gennemgået i undervisningen.
Det er heller ikke umuligt at holde et studiejob ved siden af, det gør langt de fleste, for at finansiere deres leveomkostninger. Man skal blot prioritere.

På 2. semester falder timeantallet væsentligt og man får meget mere fritid, læsemængden falder i takt med de færre timer.

På denne hjemmeside kan du se holdskemaer fra CBS:
http://www.e-campus.dk/html/syllabus/e2008/hold_skema_form.html

Studiet sætter du så til HA, og 1. års skemaer er alle dem som hedder noget med 100.. feks. 102, 105 osv. ligeledes er 2. år dem med 200 og 3. år 300...

Håber du kan bruge ovenstående svar til noget.
 


Svar #2
17. maj 2009 af tjekkes (Slettet)

Perfekt svar =). Gode oplysninger ! Men ja et studiejob er næsten obligatorisk hvis man skal have lidt socialliv med drengene. Tusinde tak for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2009 af LMeng (Slettet)

der kan være enkelte fag hvor der er mødpligt i form af at du skal være der til gennemgang af opgaver. i timens start bliver der udvalgt en gruppe studerende der skal gennemgå opgaver og en anden gruppe der skal kritisere denne gennemgang af opgaverne. Disse grupper bliver ofte først valgt i timerne. disse timer er der sådanset mødepligt til for hvis du ikke er der når underviseren udvælger dig, bliver du ikke indstillet til eksamen.

så det er lige en ting du skal huske at have i mente. derudover svaret med at der bliver færre timer på 2 semester, er sådan set rigtig nok, men arbejdsbyrden bliver tilsvarrende hårdere. jeg er pt studerende på 4 semester og synes på ingen måde det er blevet lettere efter vi har fået færre timer for det er i stedet blevet et selvstudie. så mød op til de få timer du har!


Skriv et svar til: CBS - Ugentlige mødepligtige timer og tidsforbrug?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.