Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Mikroøkonomi/Samfundsøkonomi

29. marts 2009 af thedeafened (Slettet)

Hej alle

Håber I vil hjælpe mig med nedenstående delspørgsmål fra min opgave.

1. Redegør for metoder til vurdering af dødvægtstab i praksis.

2. Giv en fortolkning af parameterværdierne i efterspørgselsfunktionen m=4000-0,0005P. Altså, hvad fortæller værdierne 4000 og 0,0005P? Funktionen er et udtryk for sammenhængen ml kontant pris of efterspørgslen på boliger i et givent område.

3. Forklar, hvad det vil betyde på det lokale boligmarked, hvis efterspørgslen stiger? Vil der være forskel på de kortsigtede og langsigtede virkninger?

Ser frem til at høre fra jer
Tak
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2009 af emul0c

 M = Højeste antal mennesker der vil købe et hus.
P = Prisen på bolig

Hvis Prisen = 1, vil der altså være 3999,9995 mennesker der vil købe et hus. Stiger prisen, falder antallet af mennesker der vil købe et hus.
 


Skriv et svar til: Mikroøkonomi/Samfundsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.