Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til bruttoavance/bruttomargine

05. april 2009 af Mariotta (Slettet)

Hej,

vi ved at vi skal bruge disse formler enten eller

bruttoanavce: bruttoavance*100/omsætning

bruttomargine: bruttoresultat*100/omsætning

men i vores resultatsopgørelse står

omsætning

materialer

produktionsløn

dækningbidrag

hvad er det vi ska bruge, vi er lidt forvirret om vi enten skal bruge matrialer alene eller materialer og produktionslød sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den første er bruttoavancen i procent af omsætningen, Hvis du sælger noget for 10 kroner og tjener 2 kroner, så er din bruttoavance 200/10 = 20%. Omsætningen er det der i alt er solgt for. Herfra skal trækkes omkostningerne, både de variable og de faste.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2009 af Sekstanten (Slettet)

Bruttoavancenprocenten vedrører en handelsvirksomhed og formlen er retteligt = bruttofortjenesten/omsætningen*100.

Bruttofortjenesten = Nettoomsætningen - vareforbrug

I det omfang, at der ikke er tale om en handelsvirksomhed, men en produktionsvirksomhed vil der i stedet for bruttofortjeneste beregnes et dækningsbidrag i resultatopgørelsen (hvis man anvender et bidragsregnskab).

Dækningsbidrag = Nettoomsætningen - variable omkostninger

Variable omkostninger kan altså indeholde flere poster end det rene vareforbrug, du finder hos handelsvirksomheden. F.eks. materialer, akkordløn, emballage mv.

Når det er tilfældet kan du ikke regne bruttoavanceprocenten, men i stedet dækningsgraden. Den er dækningsbidrag/omsætning*100.


Skriv et svar til: Hjælp til bruttoavance/bruttomargine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.