Det internationale område (DIO)

Tyrkiet i EU

11. april 2009 af Casper182 (Slettet)

Hej..

Jeg skriver en opgave omkring Tyrkiet og gruden til de skal ind i EU.

Hvorfor vil EU have tyrkiet med?/hvorfor vil de ikke?

Hvorfor vil Tyrkiet gerne med?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Kravet til Tyrkiet (udover at deres økonomi skal være sund) er, at de overholder menneskerettighederne, hvilket de ikke gør. Blandt andet er der ikke tale- og trykkefrihed, altså ytringsfrihed i Tyrkiet. Derfor kan de ikke blive medlemmer. Tyrkiet vil gerne med på grund af de fordele der er ved et medlemsskab (blandt andet landbrugsstøtten). Og måske vil de også gerne ind i varmen og føle sig som en del af fællesskabet,, men de står med et ben i hver lejr: Muhammedanernes ørkentelte kontra de hvides murstenshuse. Fordelen ved et tyrkisk medlemsskab set fra EUs side, kunne være, at de kunne virke som en stødpude mod de mellemøstlige diktaturer. De kunne med andre ord virke som mægler i eventuelle stridigheder mellem den vestlige oplyste del af verden og den lukkede, middelalderlige del. Et eksempel på deres manglende forståelse for ytringsfriheden, er at de ønsker Roj-senderen her i Danmark lukket, fordi den er kritisk over for den siddende regering. Sådan noget må man ikke være i Tyrkiet. De forstår simpelhen ikke, hvad ytringsfrihed er for en størrelse, og hvad den indebærer. Så de skal med andre ord blive voksne først, før de kan lukkes ud fra børnehaven.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. april 2009 af Roman Garcia

Nu er der også økonomiske fordele ved at have Tyrkiet med i EU. Der er 70 mio. potentielle forbrugere.

Endvidere kan det siges, at Tyrkiet er en demokratisk, sekulær, unitar konstitutionel republik, som man må sige på mange punkter ligner en europæisk stat.
Der er selvfølgelig en række betingelser, som skal opfyldes, og alle betingelser er ikke opfyldt på nuværende tidspunkt. Der er nogle problemer med overholdelse af mennekserettighederne, men man kan med rette sige, at der også er lande i EU, som har tilsvarende problemer. F.eks. Grækenland.
Under alle omstændigheder kan man sige, at Tyrkiet er inde i en proces, hvor man kommer nærmere EU. Derfor vil der på et tidspunkt ikke være flere holdbare objektive argumenter for at holde Tyrkiet ude af EU. Dog er der politisk modstand i specielt Tyskland mod medlemsskab til Tyrkiet. Dog er dette mere basseret på baggrund af subjektive argumenter.

Hvad angår ytringsfrihed, så er der også mange i Danmark, som ikke forstår, hvad formålet med ytringsfriheden er. Dette er blevet tydeligt under krisen omkring Muhammed-tegningerne.


Skriv et svar til: Tyrkiet i EU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.