Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Finansiering..

15. april 2009 af Mulle86 (Slettet)

 Jeg har en opgave som jeg egentlig synes lyder ganske simpel - men nu har jeg vidst bare stirret mig HELT blind på hvad pokker jeg skal gøre.. :) Håber på lidt hjælp...

Opgaven lyder:

Der kræves et afkast, der mindst står mål med risikoen udtrykt ved Beta-værdien. Hvilke af de følgende projekter vil da få positive kapitalbevægelser?

Projekt                      Beta                         Intern rente i projektet
  1                                 1                                      10%
  2                                 0                                        6 %
  3                                 2                                       18 %

På forhånd tak... :o)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2009 af Sekstanten (Slettet)

Først må du forstå, hvad beta udtrykker.

Beta er et målt for samvariationen mellem afkastet på projektet og markedsbevægelserne Det kan fortolkes således:

Beta = 1 medfører en perfekt samvariation således at afkastet stiger 10%, hvis markedet stiger 10%

Beta = 0 udtrykker en markedsneutralitet, og projektet opnår et afkast på (i dit tilfælde) 6% uanset, hvad markedet giver i afkast, jf. projekt 2.

Du kan dermed se, at projekt 1 giver 4%-point ved beta = 1 oven i det markedsneutrale = risikofrie afkast på 6% for projekt 2.

Projekt 3 må dermed forventes at opnå et afkast på 6% risikofrit + beta = 2*4% = 14%. Men det giver ren faktisk 18% og dermed skaber de et bedre afkast, end man kan forvente ud fra deres beta-eksponering/sammensætning.


Skriv et svar til: Finansiering..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.