IT

Kortspil i c++

24. april 2009 af NejTilSvampe

 Jeg er total nybegynder, ved ikke engang om det er en passende side at spørge men jeg forsøger at lave et kortspil, indtil videre er det lykkedes mig at lave et program der uddeler ét kort. Men jeg kan ikke finde ud af at få det til at uddele flere kort :P 

Her er koden indtil videre xD

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

#include <iostream>
#include <ctime>
#include <cstdlib>
#include <string>
using namespace std;

struct Card {
string Rank, Suit;
};
int main() {
string Rank[14], Suit[4];
int n, k;
Rank[1] = "Ace";
Rank[2] = "Two";
Rank[3] = "Three";
Rank[4] = "Four";
Rank[5] = "Five";
Rank[6] = "Six";
Rank[7] = "Seven";
Rank[8] = "Eight";
Rank[9] = "Nine";
Rank[10] = "Ten";
Rank[11] = "Jack";
Rank[12] = "Queen";
Rank[13] = "King";
Suit[1] = "Diamonds";
Suit[2] = "Clubs";
Suit[3] = "Hearts";
Suit[4] = "Spades";
srand((unsigned)time(0));
n = (rand()%13+1);
k = (rand()%4+1);
Card card = { Rank[n], Suit[k] };
cout << "Your card is: " << card.Rank << " of " << card.Suit << endl;
}

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2009 af tveon (Slettet)

Du looper bare så mange gange, som du har behov for at uddele kort...

Jeg har ikke efterprøvet det her, men du burde kunne se ideen. :)

...
Suit[4] = "Spades";
srand((unsigned)time(0));
for (i; i < 10; i++) {
     n = (rand()%13+1);
     k = (rand()%4+1);
    Card card = { Rank[n], Suit[k] };
     cout << "Your card is: " << card.Rank << " of " << card.Suit << endl;
     }
}



Svar #2
30. april 2009 af NejTilSvampe

 Det har jeg prøvet, men den returnerer blot det samme kort hver gang =) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2009 af mbujo (Slettet)

Hej med dig,

Computere forstår ikke termet "tilfældighed" ligesom vi gør. Så inden du benytter dig af rand() funktionen, skal du huske at seede den. Bare skriv srand ( time(NULL) ); i starten af dit program. Husk at inkludere ctime headeren.

Håber det hjalp, ellers må du sige til.

 


Skriv et svar til: Kortspil i c++

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.