Kemi

mængdeberegning, haster.

26. april 2009 af nina-m (Slettet)

jeg har fået stillet opgaven:

500 g svovl afbrændes:

S + O2 -->SO2

1) hvor mange gram svovldioxid dannes?
2) hvor mange gram oxygen skal benyttes?
3) kontrollér massebesvarelsen. (husk at reaktionen skal afstemmes først)

håber der er en der vil hjælpe, er ret meget i tvivl om opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Jerslev

#0: Noget bud selv?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
26. april 2009 af nina-m (Slettet)

jeg ville nok starte med at sige S: n= m/M = 500 g/ 32,06 = 0,06412 mol. men ved ikke om det er rigtigt, og ved ikke hvordan jeg skal komme videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af Jerslev

#2: Du skal rigtigt nok udregne stofmængden af svovl. Herefter ved du også hvilken stofmængde, der dannes af SO2.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2009 af mathon

                                      S(s)         +        O2(g)      →      SO2(g)
ækvivalentmængder            1 mol                  1 mol              1 mol
molmasser                        32,064 g             31,998 g          64,062 g
aktuelle mængder               500 g                   x
                               
hvoraf ved forholdsdivision

x/(31,998 g) = (500/32,064)

x = (500/32,064)*(31,998 g)


Svar #5
27. april 2009 af nina-m (Slettet)

Tusind tak, nu giver det meget mere mening! :)


Skriv et svar til: mængdeberegning, haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.