Matematik

Potensudvikling

10. maj 2009 af Exposed21 (Slettet)

Hej - er der nogen der kan hjælpe mig med noget potensudvikling.?

Grafen for en potensudvikling går gennem punkterne (0.25, 0.3125) og (4, 320).
Bestem ligningen for potensudvikling.
Find y når x er 10.
Find x når y er 100.
Hvor mange procent vokser y når x vokser med 10%?
Hvor mange procent skal x vokse for at y vokser med 90%?
 

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

f(x) = y = 10*x2,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af peter lind

En potensududvikling har formen a*xp. Sæt de givne værdier ind og du får en ligning til bestemmelse af a og p


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af mathon

yo = 10*xo2,5

y = h*yo = 10*(k*xo)2,5 = 10*k2,5*xo2,5 = k2,5(10*xo2,5) = k2,5*yo

h = k2,5

k = h1/2,5 = h0,4
.........

hvoraf
Hvor mange procent vokser y når x vokser med 10%?"
 h = 1,12,5 = 1,26906 dvs Δy = 26,9%

"Hvor mange procent skal x vokse for at y vokser med 90%?"
k = 1,90,4 = 1,29271 dvs Δx = 29,3%


Skriv et svar til: Potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.